HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

Dette er den fulde ordlyd af artikel, der i afkortet form bringes i den trykte udgave af Bryggebladet.

REGNSKABSEKSPERT: USERIØST. USERIØST OG USERIØST

BRYGGEBLADET 07.04.2004 - Årsregnskabet giver mig et umiddelbart indtryk af, at selskabet nærmest allerede kørte af sporet i forbindelse med oprettelsen. Øverst på min noteblok står der "Useriøst, useriøst og useriøst", siger en erfaren regnskabschef, der til daglig arbejder med denne type problemstillinger til Bryggebladet.

Heklas logo

Han har af hensyn til sin nuværende arbejdsgiver, der selvfølgelig ikke vil nævnes i forbindelse med et firma som Netsponsorat, valgt at udtale sig uden navns nævnelse. Bryggebladet har vist ham Hall & Andersen ApS' første regnskab. Hall & Andersen ApS er identisk med Netsponsorat.dk ApS.

- Det fremgår af årsregnskabet, at indskudskapitalen (125.000 kr, red.) er taget ud igen til direktionen. Det må man ikke. Og derfor har revisorerne opført det som et tab for selskabet, hvilket må indebære, at de ikke regner med at pengene kommer tilbage, siger regnskabschefen.

- Min erfaring siger mig, at små nystartede firmaer nogle gange glemmer at bogføre indkøb korrekt. De går måske endda ud for at købe privat ind for firmaets kapital. Ud fra årsregnskabet kan jeg selvfølgelig ikke sige om dette er tilfældet. Men det virker ikke usandsynligt, forklarer han.

- Virksomheden har i første regnskabsår mistet hele sin egenkapital. Det er ikke unormalt at anpartsselskaber har svært ved at få pengene til at strække i en opstartsfase, men i dette tilfælde er pengene mistet ved, at selskabet har ydet et lån til selskabets direktion (Jimmi Hall Nielsen, red.) på 117.000 kroner. Dette er da også påtalt af virksomhedens revisorer i årsregnskabet, siger han.

På et direkte spørgsmål om hvor disse penge er forsvundet hen oplyser Jimmi Hall Nielsen følgende til Bryggebladet:

- Egenkapitalen er blevet brugt til det, vi skulle have derude. Altså inventar, depositum og alle sådan nogle ting.

Men ifølge flere regnskabskyndige personer Bryggebladet har talt med, ville man normalt have bogført dette som drifts- eller administrative omkostninger.

Meget tyder således på, at firmaets økonomi har været udhulet allerede fra starten. Men det vil der formentlig blive kastet lys over, når selskabet snart skal tvangsopløses i skifteretten.

Begge chefer fastholder konsekvent, at de ikke har tjent så meget som "en bukket femøre" på det kuldsejlede projekt. Jimmi Hall Nielsen oplyser at han har levet af sin opsparing, mens Peter Husted Andersen udtaler:

- Jeg har levet, som man nu lever, når man er sådan en som mig. Så det vil jeg ikke komme ind på. agn

Læs mere om Hekla sagen:

På bryggebladet.dk den 6. april 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 7. april 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet