HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

HEKLA SNYDES FOR FEMCIFRET SPONSORBELØB

Sponsorsalgsfirmaet Netsponsorat.dk har ikke afleveret penge til boldklubben Hekla. Ejerne Jimmi Hall Nielsen og Peter Husted Andersen afviser, at der skulle være sket noget ulovligt. Bryggebladet har forsøgt at finde hoved og hale i en stinkende affære med mange ubekendte, hvor alt tyder på, at Hekla snydes for femcifret sponsorbeløb.

BRYGGEBLADET 07.04.2004 - Vi er blevet snydt af Netsponsorat. Syv sponsorer havde desværre nået at betale, inden vi blev opmærksomme på problemerne. Disse penge er formentlig forsvundet. Firmaet har formentlig både taget røven på os samt en række gode lokale sponsorer. Det er vi meget kede af, siger en skuffet formand for Hekla Boldklub, Tommy Pedersen, til Bryggebladet.

Heklas logo

I begyndelsen af året indgik Boldklubben Hekla en sponsorsalgsaftale med firmaet Netsponsorat.dk. Aftalen betød, at firmaet skulle sælge sponsorater for Hekla i de næste fem år. Hekla glædede sig til at få løftet en stor byrde af de frivillige lederes skuldre, og Netsponsorats sælgere lovede guld og grønne skove.

Kun få måneder efter har det vist sig, at de store visioner slet ikke havde hold i virkeligheden. Netsponsorat har været dygtige til at sælge sponsorater, men til gengæld har firmaet beholdt pengene i egen lomme. Hekla har med andre ord ikke fået så meget som en plovmand ud af samarbejdet indtil videre, og foreningen står nu i en betydelige kattepine, da sæsonstarten venter lige om hjørnet.

Konsekvenserne er vidtrækkende for den lille fodboldklub med de store ambitioner. Først og fremmest er aftalerne juridisk bindende. Selvom Hekla ikke ser skyggen af pengene er klubben kontraktmæssigt forpligtet til at opfylde aftalerne med de sponsorer, som allerede har betalt. Det betyder at klubben aktuelt mangler et stort femcifret beløb i klubkassen. Penge der blandt andet skulle gå til indkøb af tøj til de mange fodboldhold i både børne-, ungdoms- og seniorrækkerne.

- Selvom Netsponsorat.dk har været formidler af aftalerne er kontrakterne indgået mellem Hekla og sponsoreren. Jeg vil gerne undskylde på hele Heklas vegne. Vores navn er blevet misbrugt. Men jeg vil samtidig slå fast, at vi selvfølgelig vil overholde samtlige aftaler, som Netsponsorat på vegne af os har indgået med sponsorerne. Det er os der har et problem - ikke sponsorerne, forklarer Tommy Pedersen.

For det andet kan det også få stor betydning for foreningens fremtidige troværdighed overfor potentielle sponsorer. Klubbens bestyrelse frygter det værste, men håber på det bedste. Der er dog ikke tvivl om at klubben har røde ører.

Sidst men ikke mindst venter et langt efterspil, hvor udfaldet langt fra er givet på forhånd. Klubben er i øjeblikket ved at finde en advokat, der kan sættes på sagen.

- Vi savner en udmelding fra firmaet selv. Vi ved ikke om firmaet er på vej mod fallit, eller om de forsøger at fortsætte. Men vi undrer os over, at de ikke har kontaktet os. Jeg har forsøgt at ringe til Jimmi Hall Nielsen på flere forskellige numre - også private. Men telefonen bliver ikke taget, ligesom vores breve ikke besvares, siger Tommy Pedersen.

I sidste uge lykkedes det Bryggebladet, at få telefonisk kontakt til firmaets to ejere, Jimmi Hall Nielsen og Peter Husted Andersen. De to som angiveligt ikke er på talefod mere, afviser begge uafhængigt af hinanden, at der skulle være foregået noget som helst ulovligt. Men de vil overfor Bryggebladet ikke love at Hekla kan få deres penge.

Bryggebladet har blandt andet indhentet oplysninger om firmaet i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Her oplyser en sagsbehandler at styrelsen i slutningen af marts modtog information fra virksomheden om at direktionen (Jimmi Hall Nielsen, red.) har forladt firmaet, som nu er på vej mod tvangsopløsning. Sagen ender i skifteretten om en måneds tid og derefter venter en lang afklaringsperiode.

Bryggebladet har forsøgt at finde hoved og hale i den mystiske affære, men der er formentlig stadig mange lig i lasten. Læs den foreløbige afdækning af sagen i nedenstående artikler.

På bryggebladet.dk den 6. april 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 7. april 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet