HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

Dette er den fulde ordlyd af artikel, der i afkortet form bringes i den trykte udgave af Bryggebladet.

BAG OM NETSPONSORAT.DK

BRYGGEBLADET 07.04.2004 - Netsponsorat.dk - eller Hall & Andersen ApS som selskabet også hedder - har eller havde lokaler på Artillerivej 90. Intet mindre end 372 kvadratmeter. Herfra har man angiveligt forsøgt, at opbygge en sund forretning båret på den meget altruistiske ide om at hjælpe små fodboldklubber med at sælge sponsorater.

Lukket dør på Netsponsorats kontor

Døren til Netsponsorats lokaler på Artillerivej er lukket. Posten ligger og flyder på trappen og naboerne har ikke lagt mærke til aktivitet de seneste par uger.

Bryggebladet har i flere omgange forsøgt at komme ind på kontoret. Men det virker til at være blevet forladt. Posten ligger på trappen og nabovirksomhederne oplyser, at man ikke har set noget til firmaets medarbejdere de seneste par uger.

Ejer har tidligere kørt selskab i sænk

Det var Jimmi Hall Nielsen, der fostrede ideen til firmaet, og i samarbejde med Peter Husted Andersen startede de virksomheden. Ifølge oplysninger Ervhervs- og Selskabsstyrelsen ejer de to mænd firmaet i fællesskab (Peter Husted Andersen gennem firmaet med det prangende navn Husted Andersen Holding Aps).

Det har ikke været muligt for Bryggebladet at få be- eller afkræftet om Peter Husted Andersen har familiemæssige relationer til den omdiskuterede og excentriske finansmand Stig Husted-Andersen, der er kendt for at bruge sine mange millioner på at opkøbe slotsejendomme i det ganske land.

Til Bryggebladet oplyser Peter Husted Andersen, at ideen til firmaet var Jimmi Hall Nielsens.

- Han tog kontakt til mig gennem nogle fælles venner, forklarer Peter Husted Andersen.

- Og nej, så startede vi ikke "bare" op. Du laver ikke en virksomhed over natten, siger han som svar på Bryggebladets spørgsmål om hvor gennemtænkt projektet var.

Peter Husted Andersen har tidligere, ifølge oplysninger Bryggebladet har fundet i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens registre, kørt mindst et andet selskab i sænk.

Skylder også penge til Ballerup IF

- Jeg kender fodboldverdenen indefra. Så jeg satte mig ned og analyserede på det, og jeg kan godt forstå at det er svært. Trænere, holdledere og bestyrelsesmedlemmer kan jo først lave sponsorarbejde, når de har fri for arbejde, forklarer Jimmi Hall Nielsen til Bryggebladet. I dette øjeblik lyder det næsten som om, firmaet stadig eksisterer.

Firmaet blev startet i sommeren 2003 og må altså allerede nu lukke ned. Så man kan med god ret sætte spørgsmålstegn ved, om ideen var fornuftig.

Jimmi Hall Nielsen og Peter Husted Andersen

Jimmi Hall Nielsen (t.v.) og Peter Husted Andersen (intet billede) ejer Netsponsorat.dk i fællesskab. Billede af Jimmi Hall Nielsen fra www.farums3hold.dk.

Noget tyder på, at det ikke var lige nemt. En tidligere ansat i firmaet oplyser til Bryggebladet, at man i den sidste tid lavede et ganske desperat forsøg på at sælge annoncer til et gratis boligmagasin, der skulle omdeles i Hellerup-området. Dette viste sig dog heller ikke at være den store succes.

Det har ikke været muligt for Bryggebladet at få bekræftet hvor mange klubber, Netsponsoratet har haft i folden ud over Hekla. I februar måned interviewede Bryggebladet Lene Hammer fra Farum Boldklub, som var tilfredse med samarbejdet. Bryggebladets oplysninger viser endvidere at Netsponsorat blandt andet har solgt sponsorater for Ballerup Idrætsforening og Kvik/Kastrup Svømmeklub.

Formanden for Ballerup Idrætsforening, Gert Sørensen, siger til Bryggebladet, at denne forening ikke har været lige så hårdt ramt som Hekla. Netsponsorat skylder Ballerup IF omkring 10.000 kroner, men alt i alt har Ballerup været tilfredse med samarbejdet.

Udlejeren Casadania oplyser, at huslejen altid er faldet til tiden, men overfor Bryggebladet siger Jimmi Hall Nielsen at et af firmaets problemer var den storte husleje i forhold til en lille salgsomsætning.

Så den store husleje har udhulet økonomien?

- Det har den også. Vi blev nødt til at trække i nødbremsen inden det gik grueligt galt. Vi kunne jo sagtens have kørt videre et godt stykke tid endnu, men så var den altså blevet meget, meget dyrt. Og så ville situationen ikke kun have været, som den ser ud i dag. Men som nævnt var huslejen ikke den eneste begrundelse. Men det kan jeg af hensyn til sagen ikke komme ind på, siger Jimmi Hall Nielsen til Bryggebladet.

Ansatte har ikke fået løn

Bryggebladet har forsøgt at få fat i en række tidligere ansatte i virksomheden. Hjemmesiden eksisterer ikke mere, men af en cachet-version hos Google fremgår det, at der var op til 17 ansatte. Om dette viser det sande billede af virksomheden, eller om det bare var en billig form for salgsgas, har ikke været muligt at få bekræftet.

Af et opslag på Arbejdsformidlingens hjemmeside fremgår det, at virksomheden i december måned søgte en række nye ansatte til telemarketing-salg. Mange af disse blev dog hurtigt fyret igen - ifølge Jimmi Hall Nielsen fordi de ikke var dygtige nok til at sælge. I den sidste tid var der ifølge Bryggebladets oplysninger kun tre personer ud over de to ejere på de 372 kvadratmeter store kontorer.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Frithiof Nielsen, der forestod salg af Heklas sponsorater. Han er angiveligt sygemeldt på længere tid, og er i øvrigt uden skyld i miseren, oplyser en anden ansat Bryggebladet har snakket med. Han understreger mange gange i samtalen, at han ikke har noget med det at gøre.

- Jeg var bare sælger, og har ikke haft noget med økonomien at gøre, forklarer Allan Vinding.

Ifølge Allan Vinding har han heller ikke altid fået hele sin løn.

- Da Frithiof blev syg, sagde firmaet til mig, at jeg skulle overtage Hekla. Det gjorde jeg, og fik lavet nogle flere aftaler. Dem skal jeg jo have provision af, samtidig med at klubben skulle have sine penge. Men ingen af de to ting er sket.

- Og der er tale om mange penge for min privatøkonomi - måske 7.000 udbetalt. Så jeg har taget et lån i banken for at klare mig, siger Allan Vinding.

Både Peter Husted Andersen og Jimmi Hall Nielsen erklærer overfor Bryggebladet, at det da selvfølgelig er uheldigt, at firmaet heller ikke har kunnet aflønne de ansatte. agn

Læs mere om Hekla sagen:

På bryggebladet.dk den 6. april 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 7. april 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet