HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

STØTTEKONCERT FOR PAKHUSE

Af Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 25.10.2006

Musikere og producere fra pakhusene i Njalsgade planlægger en støttekoncert på Bryggen. De ønsker at blive mere synlige, så bryggeboerne kan opleve det lidt lukkede musikmiljø og kulturliv, som bydelen står til at miste, hvis Njalsgade Komplekset Aps får held til at omdanne pakhusene til boliger.

I øjeblikket er de mange musikfolk i gang med at afstemme kalendere for at se, hvornår det overhovedet kan lade sig gøre at samle et slagkraftigt line up. Det er der nemlig gode muligheder for med producernavne som eksempelvis Nexus, Cutfather og Joe der har mange kontakter både nationalt og internationalt.

Så hvis det lykkes at skrabe bare et minimum af bands og sangere sammen, tyder alt på, at bryggeboerne kan se frem til en fed koncertoplevelse i Havneparken eller kulturhuset, som indtil videre er de to steder, musikfolket har kig på.

Lejere overvejer at købe pakhusene selv

Bryggebladet erfarer desuden, at lejerne overvejer at købe pakhusene af ejerne. En fondsmodel har været foreslået.

Tanken er simpel: Hvis de nuværende ejere, hvad alt tyder på, ikke får lov til at omdanne pakhusene til boliger, så er ejendommen ikke mere så attraktive for dem. Et salg til lejerne kan så betale Njalsgade Komplekset ApS, hvad de oprindeligt gav og sikkert mere til. Samtidig sikres det kreative miljøs fortsatte eksistens.

Kommunen lejer sig også ind i en del af pakhus 5 (hjemmeplejen på Amagerbro). Men kommunen vil med stor sandsynlighed ikke være medejer. Til gengæld er der så mange succesrige producere, arkitekter og reklamebureauer, at det måske er muligt at finde penge til købet.FARVEL TIL NIK & JAY: PAKHUSSAGEN I KORTE TRÆK

»Farvel til Nik & Jay« lød en overskrift i seneste Bryggebladet. Den lidt poppede overskrift dækkede over de problemer og udfordringer, som den danske musikindustri vil stå overfor, såfremt Jørn Tækker fra Njalsgade Komplekset Aps får lov til at omdanne de tidligere FDB-pakhuse til boliger. I pakhusene har mange danske topproducere studier, heriblandt Nexus (sidstnævnte producerer Nik & Jay – derfor overskriften).

Samtidig advarede politikere fra Venstre og Socialdemokraterne mod, at Bryggen bliver en soveby, hvis alle de kreative lejere tvinges til at flytte for at give plads til lejligheder i millionklassen.

I et interview beklagede Jørn Tækker manglen på informationer, som har betydet at nogle lejere føler sig ført bag lyset, men han understregede samtidig, at han har investeret for at tjene penge. Han agter at overholde lejeloven og lovede, at ingen ville smidt på porten lige med det samme. Til gengæld har han endnu ikke indkladt til orienteringsmøde, hvilket han ellers oplyste at han ville. agn

Læs mere i følgende artikler:

25.10.06 - Politikere: Bevar musikalske pakhuse
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Farvel til Nik & Jay
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Politikere advarer mod sovebytendenser
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Her er de »hemmelige« planer
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Pakhusenes ejer beklager over for lejere
06.09.06 - Newyorker-lejligheder i Njalsgade

På bryggebladet.dk den 24. oktober 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 16-2006 (udkommer den 25. oktober).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet