HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

POLITIKERE: BEVAR MUSIKALSKE PAKHUSE

Nyhedsanalyse: Flere politikere med Bondam og Ritt Bjerregaard i spidsen arbejder nu aktivt for at bevare musikmiljøet i Njalsgade.

Af Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 25.10.2006

NYHEDSANALYSE - Ejerne af pakhusene i Njalsgade får med stor sandsynlighed ikke dispensation til at gennemføre en omfattende renovering, der vil omdanne store dele af pakhusene til Newyorker-lejligheder.

(Foto: Ricardo Ramirez)

Bryggebladet erfarer, at der tegner sig et bredt flertal i Borgerrepræsentationen for ikke at give dispensation til planerne. Ifølge Bryggebladets oplysninger omfatter kredsen af politikere blandt andre den socialdemokratiske overborgmester Ritt Bjerregaard samt bygge- og teknikborgmester Klaus Bondam fra de Radikale.

Både Ritt og Bondam skulle endda have planer om at besøge området inden for de næste par uger for at se nærmere på det kreative miljø i pakhusene.

Politikere vil bevare kreative zoner i København

Pakhusene passer som fod i hose med de to borgmestres planer om kreative zoner i København.

Derfor mener flere politikere, at det vil være direkte tåbeligt at smadre et område, som allerede rummer den efterspurgte kreativitet.

Ligeledes er Venstre gået ind i sagen. Tilsammen tegner de tre partier sig for et klart flertal i Borgerrepræsentationen.

Omvendt er det også vigtigt for politikerne at behandle ejerne (Njalsgade Komplekset ApS og frontpersonen Jørn Tækker) ordentligt og redeligt. Han har jo købt husene for at tjene penge på at renovere og byudvikle. Og mange af ideerne om butikker og nye torvearealer er jo rigtig gode, lyder meldingerne fra rådhuset.

Skal være i byens interesse – ellers ingen dispensation

Det ændrer ikke ved, at Tækkers planer om mange nye lejligheder i stedet for erhverv kræver en dispensation.

Ifølge den gældende lokalplan er det nemlig kun de øverste etager, som kan indrettes til boliger.

En sådan dispensation skal gives af kommunen. Indtil videre har sagen alene været behandlet administrativt og ofte færdigbehandles dispensationer også af embedsmændene.

Men med de mange tilkendegivelser fra de københavnske politikere, der ønsker at bevare musikmiljøet, så tyder alt på, at en dispensation i givet fald skal vedtages eller forkastes af politikerne. Og med en vedtaget politisk mål om at bevare og udvikle den kreative storby, virker det usansynligt at politikerene giver dispensation.FARVEL TIL NIK & JAY: PAKHUSSAGEN I KORTE TRÆK

»Farvel til Nik & Jay« lød en overskrift i seneste Bryggebladet. Den lidt poppede overskrift dækkede over de problemer og udfordringer, som den danske musikindustri vil stå overfor, såfremt Jørn Tækker fra Njalsgade Komplekset Aps får lov til at omdanne de tidligere FDB-pakhuse til boliger. I pakhusene har mange danske topproducere studier, heriblandt Nexus (sidstnævnte producerer Nik & Jay – derfor overskriften).

Samtidig advarede politikere fra Venstre og Socialdemokraterne mod, at Bryggen bliver en soveby, hvis alle de kreative lejere tvinges til at flytte for at give plads til lejligheder i millionklassen.

I et interview beklagede Jørn Tækker manglen på informationer, som har betydet at nogle lejere føler sig ført bag lyset, men han understregede samtidig, at han har investeret for at tjene penge. Han agter at overholde lejeloven og lovede, at ingen ville smidt på porten lige med det samme. Til gengæld har han endnu ikke indkladt til orienteringsmøde, hvilket han ellers oplyste at han ville. agn

Læs mere i følgende artikler:

25.10.06 - Støttekoncert for pakhuse
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Farvel til Nik & Jay
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Politikere advarer mod sovebytendenser
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Her er de »hemmelige« planer
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Pakhusenes ejer beklager over for lejere
06.09.06 - Newyorker-lejligheder i Njalsgade

På bryggebladet.dk den 24. oktober 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 16-2006 (udkommer den 25. oktober).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet