HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

PAKHUSENES EJER BEKLAGER OVER FOR LEJERE

Jørn Tækker understreger, at hans byggeplaner vil have negative konsekvenser for nogle af de nuværende lejere, mens andre går fri. Han beklager at have været for dårlig til at informere lejerne.

INTERVIEW Af Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 04.10.2006

Lejerne er overraskede over planerne om Newyorker-lejligheder i pakhusene. Hvad skal der ske med lejerne, Jørn Tækker?

– Hele situationen er stadig ret uafklaret, så jeg er faktisk lidt ked af at kommentere for meget på sagen i øjeblikket, siger Jørn Tækker, en af tre ejere af Njalsgade Komplekset Aps til Bryggebladet, men fortsætter alligevel:

– Generelt kan jeg sige, at vi i forbindelse med købet af ejendommene forpligtede os til at sætte ejendommene og hele området i stand. Selvom vi naturligvis ikke har forpligtet os til at lave lejligheder i dem. For eksempel er vi forpligtet til at rive mellembygningen ned. Også selvom her ligger et meget stort studie, som ejerne har brugt mange penge på at indrette.

En lejer har for nylig brugt omkring en kvart million på at bygge flere studier. Hans lejemål ligger i den del af pakhus 5, som du vil omdanne til boliger. Ifølge lejeren fik han ikke besked om jeres planer, da han informerede jer om ombygningen. Hvad siger du til det?

– Jeg vil ikke på nuværende tidspunkt kommentere på en enkeltsag, hvor jeg ikke kender alle detaljer. Men generelt vil jeg sige, at der er en lejelovgivning, som vi selvfølgelig respekterer.

Lejermøde inden for kort tid

Så hvis man har brugt eksempelvis 250.000 kroner på at sætte sit lejemål i stand, så vil I kompensere for det?

– Nej, det kan man ikke sige helt så firkantet. Det kommer helt an på det konkrete tilfælde.

– Jeg ønsker en positiv dialog med alle lejere. De har selvfølgelig krav på at vide, hvad vores planer er. Jeg har ventet på, at de sidste ting skulle falde på plads, og regner med, at jeg i denne uge endelig kan indkalde til et informationsmøde, som afholdes i løbet af de næste to til tre uger, og så skal jeg nok stille op og tage mod den skældud, jeg sikkert vil få.

– Set i bakspejlet skulle jeg nok have indkaldt til et lejermøde, før jeg fortalte Bryggebladet om planerne. Problemet har været, at hvis vi holdt et møde for tidligt, ville der være mange uafklarede spørgsmål. Men hvis vi holder det for sent, så risikerer vi, at alt for mange bliver unødigt nervøse.

Men kan du forstå, at de er nervøse?

– Ja. Man er jo altid nervøs over for det nye og fremmede. Og jeg kan da sagtens forstå, at man som lejer er modstander af mine planer, når man har et lejemål, man er glad for og har brugt mange penge på.

Det store pakhus 5 bygges måske aldrig om

Hvornår forventer du at ombygningerne kan gå i gang?

– Det er alt for tidligt at sige. De to små pakhuse har en hurtigere og mere overskuelig tidshorisont, for her er ingen uopsigelige lejekontrakter, og der er mange tomme kvadratmeter, blandt andet fordi vi ikke har genudlejet, siden vi overtog for omkring to år siden. Samtidig har de to pakhuse en bygningsdybde, der er til at håndtere.

– Pakhus 5 er til gengæld meget dybt og meget kompliceret at ombygge. Så det kan være pakhus 5 aldrig bliver ombygget. I pakhus 5 er der desuden mange uopsigelige lejekontrakter (Der er her tale om tidsberænset uopsigelighed. Typisk har en ny lejer ved indflytning aftalt mellem to og fem års uopsigelighed og herefter træder almindelige opsigelsvarsler i kraft, red.), hvilket gør det umuligt at komme i gang inden for en kort tidshorisont.

–Indtil nu har jeg koncentreret mig om at finde ud af, hvad jeg kan få lov til rent lovgivningsmæssigt. Hvad der så kan lade sig gøre i forhold til lejekontrakter og lignende, skal vi til at kigge på nu.

– Jeg kan derfor sige, at det ikke er sådan, at vi starter med at sende opsigelser ud 1. januar 2007.

Hvad med planerne om et atrium i den del af pakhus 5, der fortsat skal være erhverv?

– Igen må jeg sige, at jeg slet ikke ved, om pakhus 5 kan blive til noget, når der er så mange kontrakter med varierende uopsigelighed. For jeg kan jo ikke bygge en glaskorridor ned i bygningen, før alle lejere er væk.

– Og det vil faktisk også betyde, at dem, som ikke har uopsigelighed, kan blive boende, indtil andres uopsigelighed ophører.

– Derfor er mit budskab til lejerne: Det ikke sikkert, der er så store problemer og ikke sikkert, at de har grund til at være nervøse – I hvert fald ikke dem alle.

Og hvis man har uopsigeligehed, så bliver man ikke smidt ud på hænder og fødder i 2007?

– Nej, det gør man ikke. Vi har ingen intentioner om ikke at følge lejeloven. Men en mulighed for os kunne så være at købe folk fri, slutter Jørn Tækker.

Læs mere i følgende artikler:

04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Farvel til Nik & Jay
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Politikere advarer mod sovebytendenser
04.10.06 - Njalsgadekomplekset: Her er de »hemmelige« planer
06.09.06 - Newyorker-lejligheder i Njalsgade

På bryggebladet.dk den 6. oktober 2006.
Redigeret udgave af artikel der blev bragt i Bryggebladet 15-2006 (udkom den 4. oktober).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet