HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

KOMMUNEN KLAPPER KLUB-HESTEN

Kommunen vil se tiden an, inden den for alvor regner med rideskolen som fritidsklub, og overvejer Thorshaves forslag om nye klubpladser.

Af Thomas Kjær Jensen, Bryggebladet 19.04.2006

– Vi har haft en række konstruktive møder med Thorshave, Rideskolen og Bryggens Børne- og Ungdomscenter, som er den paraplyorganisation, der står bag en kommende fritidsklub på rideskolen – og vi er i hvert fald af den opfattelse, at vi lige må se tiden an, førend vi for alvor kan regne med rideskolen som en egentlig fritidsklub. I stedet er i vi i fuld gang med positivt at undersøge mulighederne for klubpladser på Thorshave.

Sådan siger planlægningschef Robert Bergstedt og forsøger dermed at klappe hesten oven på en række forældres protester til kommunen. Som tidligere omtalt i Bryggebladet, protesterer forældrene over, at rideskolen med et pennestrøg kan fungere som en klub med 95 pladser, og at der på papiret dermed ikke længere skulle være pladsmangel på Bryggen.

– Det opfatter jeg som en indrømmelse på vores henvendelse til kommunen, siger Marianne Madsen, formand for bestyrelsen i Thorshave, og fortsætter:

– Men samtidig undrer jeg mig over disse nye signaler, når vi ved, at næsten samtlige bryggebørn, der skal starte i fjerde klasse, netop har fået brev om at starte på BBU’s fritidsklub.

– Vi frygter, at den merindskrivning involverer rideskolen, og vi opfordrer jo netop borgmesteren til at genoverveje, om de 95 pladser i en rideklub er den rette løsning på pladsmanglen. Både på grund af de kritisable lokalefaciliteter derovre og dét faktum, at rideklubben henvender sig til en særdeles snæver målgruppe, som udelukker børn, der ikke interesserer sig for heste eller har allergi.

Robert Bergstedt understreger, at kommunen selvfølgelig står ved sin aftale med rideskolen om at konvertere den til en fritidsklub. Men han medgiver, at ”sådan noget jo ikke sker over night”:

– Der er en masse ting, der skal falde på plads, og i mellemtiden fortsætter vi vores dialog med især Thorshave om muligvis at oprette klubpladser i Thorshave, siger han og understreger, at der ikke er truffet en endelig beslutning endnu.

Læs mere om manglen på klubpladser på Bryggen i følgende artikler:

05.04.06 - Kampagne for flere klubpladser
22.03.06 - »Hemmelige« klubpladser på rideskolen
08.03.06 - Mangel på klubpladser: Ved borgmesteren hvor Islands Brygge ligger?
22.02.06 - Kommunen: Ja, til flere klubber
08.02.06 - Akut mangel på lokale fritidsklubber

På bryggebladet.dk den 17. april 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 07-2006 (udkommer den 19. april).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet