HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

KOMMUNEN: JA, TIL FLERE KLUBBER

Men kommunen ser tiden an frem til 1. april.

BRYGGEBLADET 22.02.2006 - Islands Brygge mangler klubpladser til de børn, der afslutter fritidshjem og nu skal til at finde en fritidsklub.

I seneste nummer af Bryggebladet tilbød fritidshjemmet Thorshave at løse pladsproblemerne ved at etablere en fritidsklub-ordning i en del af spejderhytten på Artillerivej, som Thorshave råder over.

Der er for få klubpladser på Bryggen. BBU er en af de fritidsklubber, som har måttet sige nej til mange nye børn. Her ses nogle af de mange børn samt kokken Henrik i 2005. Arkivfoto: Ricardo Ramirez

Det kan løse det akutte pladsproblem, som en række frustrerede forældre har oplevet siden 1. januar.

Pædagogisk konsulent Flemming Gerhardt fra Børne- og Ungdomsforvaltningens Distrikt Amager er helt på det rene med manglen på pladser, men han mener, det er for tidligt at træffe beslutninger:

– Vi bliver nødt til lige at se tiden an frem til 1. april, hvor vi har et endeligt overblik over, hvilke børn der er skrevet op til klubpladser.

– Vi har en distriktsinddeling, der rækker ud over Islands Brygge, og pladsgarantien betyder, at de ledige klubpladser på Amagerfælledvej, Præstevænget og Hørhusvej skal fyldes op først, siger Flemming Gerhardt.

Men det er jo fritidsklubber der alle ligger et pænt stykke væk fra Islands Brygge?

– Ja, det er korrekt, og jeg kan sagtens forstå forældrene, når de ønsker klubpladser tæt på skolen. Det er både mere trygt og sikkert for børnene, siger Flemming Gerhardt og fortsætter:

Halv aftale

– Det er korrekt, at der er flere børn end tidligere, der ønsker klubpladser på Islands Brygge. Vi har derfor indgået en halv aftale med Thorshave om, at vi vender tilbage senest 1. april om et eventuelt grønt lyst for, om der skal etableres klubpladser i spejderhytten. Hvis vi siger ja til Thorshaves ansøgning, kan de relativt hurtigt etablere ordningen, sådan at flest mulig får deres ønske opfyldt om klubpladser på Bryggen allerede fra sommeren 2006.

Marianne Madsen, som er en af de utilfredse forældre, der skarpt har kritiseret forvaltningen, hilser kommunens imødekommenhed velkommen.

– Det er klart, at det er en økonomisk fordel for kommunen at fylde pladser op andre steder på Amager, før man gør noget ved Bryggen. Men det nytter altså ikke at sende børn på 10-11 år ud i stærkt trafikerede lyskryds langs Njalsgade, Ørestads Boulevard og Sundholmsvej.

– Rådet for Større Færdselssikkerhed anbefaler jo, at børn minimum skal være 12 år, før de må færdes alene i trafikken – og hvis bryggebørn skal gå i klub i Norgesgade eller på Amagerfælledvej, så lever de ikke op til helt grundlæggende trafiksikkerhedskrav, siger Marianne Madsen.

Hun og andre utilfredse forældre vil i aften (onsdag) debattere dette med blandt andre Børne- og Ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard i et møde om institutionspladser på Islands Brygge. tkj

Læs mere:

08.02.06 - Akut mangel på lokale fritidsklubber

På bryggebladet.dk den 22. februar 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 03-2006 (udkommer den 22. februar).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet