HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

FLOTTE UNGDOMSRESULTATER

Heklas ungdomsafdeling klarer sig godt. Ynglingeholdet spiller oprykningskamp til mesterrækken i morgen, og juniorholdet har allerede sikret sig en ny sæson i mesterrækken.

BRYGGEBLADET 09.06.2004 - Heklas mange ungdomshold klarer sig godt. Særligt bemærkelsesværdige er herrejuniorer (14-16 år) og herreynglinge (16-18 år). I disse aldersklasser er konkurrencen i København meget stor, og de store klubber kører næsten med professionelle tilstande for de unge spillere.

Selvom klubben har udstyret spillerne på herrejunior med klubtræningstøj, var en af spillerne alllerede begyndt at lade op til EM. (Foto: Ricardo Ramirez)

Dette kan Hekla ikke tilbyde, selvom man sørger for både trænings- og kamptøj til spillerne. Alligevel er det lykkedes Hekla at bide sig fast i toppen af de københavnske serier. Juniorerne spiller i mesterrækken - den øverste række i København - og ynglingene spiller i rækken lige under. De kæmper i disse dage for en oprykningsplads.

Over mesterrækkerne findes tre landsdækkende divisioner, så det er imponerende resultater for en - i denne sammenhæng - lille amatørklub.

- Vores modstandere har været overrasket over, hvor stærke vi er. Vi var udråbt til at være prügelknabe inden sæsonstarten, men spillerne har virkelig gjort det godt, fortæller den ene af juniorholdets to trænere, Leif Hansen, til Bryggebladet.

Holdet lå før weeekenden på en flot ottendeplads ud af 12 hold, og der er langt til nedrykningsstregen.

- De fleste af vores spillere er tilmed kun førsteårsjuniorer, så det er et meget flot resultat. Det eneste problem er faktisk, at drengene efterhånden tror, at de er verdensmestre. Så vi passer på med at rose dem alt for meget, siger Leif Hansen med et smil på læben.

Herrejuniorholdet snakker taktik til træningen. (Foto: Ricardo Ramirez)

Også ynglingene har klaret sig godt. I morgen torsdag spiller de en afgørende oprykningskamp. Så der er gode chancer for, at de også spiller i mesterrækken næste år.

Ynglingenes resultater er ikke foregået i ubemærkethed. Flere af spillerne er så gode, at andre klubber har fået øje på dem.

- Vi har nogle gode ynglingespillere, og det ved de store klubber godt. Indtil videre har spillerne dog valgt at blive i Hekla, men vi ønsker ikke at stå i vejen for spillere, som gerne vil afprøve talentet på endnu højere niveau, siger ungdomsformand Alex Andreassen.

Damejuniorer tæt på toppen

Også damejuniorerne er godt med. I torsdags spillede de en såkaldt seks-point-kamp mod lokalrivalerne fra Christianshavn, CIK. Hekla vandt 3-2 efter at have været bagud 2-1 ved pausen. Resultatet betyder, at Hekla på andenpladsen nu kun er ét point efter CIK inden sidste spillerunde den 17. juni.

To spillere fra Heklas damejunior i kamp mod én fra CIK. Hekla vandt duellen - og hele kampen med 3-2. (Foto: Ricardo Ramirez)

- Det var en meget jævnbyrdig kamp. Matilde scorede to kasser og Maja én. Nu går vi efter førstepladsen. Men det kræver, at CIK sætter point til i den sidste kamp, siger træner Jan Just.

Lilleputter vandt Pinse Cup

For de yngre holds vedkommende er det ikke kun resultaterne, Hekla fokuserer på. Selvom man selvfølgelig gerne vil vinde kampene, er det vigtigste, at man i samarbejde med KBU får placeret holdene i nogle rækker, hvor konkurrencen er lige.

- Det går godt for de fleste af vores hold. Drengeholdet (12-14 år) har det dog svært. De er vist havnet i en lidt for god række, siger Alex Andreassen.

- Til gengæld vandt lilleputdrengene (10-12 år) Pinse Cup i Dragør. Det var et flot resultat, hvor de slog mange højere rangerende hold, siger han.

Hekla har desuden flere miniput- og mikroputhold, som også klarer sig godt, foruden nogle såkaldte "pode-hold" for de allermindste. agn

Læs mere om Hekla på boldklubbens egen hjemmeside.

Links til andre nyheder:

Links til udvalgte gamle artikler:

På bryggebladet.dk den 8. juni 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 9. juni 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet