HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

- VI SPILLER FAKTISK FODBOLD

Med over 200 ungdomsmedlemmer er Hekla en populær klub på Amager.

BRYGGEBLADET 09.06.2004 - Problemer med adgangsforholdene, ingen busser til døren og et firma, der fuskede med sponsoraftalerne. Problemerne har været mange i det første års tid efter, Boldklubben Hekla fik sit nye anlæg på Lossepladsvej. Man kunne næsten få indtryk af, at der ikke spilles fodbold i Hekla Park.

Fuld koncentration under træningen hos herrejuniorerne. (Foto: Ricardo Ramirez)

- Men det er langt fra tilfældet, siger ungdomsformand i Boldklubben Hekla Alex Andreassen til Bryggebladet. Det kører faktisk rigtig godt for alle vores hold.

Alex, der til daglig er varmemester i A/B Njal, har været ungdomsformand i Hekla i syv år. I denne periode er medlemstilgangen eksploderet.

- Vi har omkring 220 ungdomsmedlemmer, heraf cirka 40 piger. Så der er noget at holde styr på. Uden vores mange frivillige trænere og ledere gik det ikke, siger Alex.

- For syv år siden havde vi faktisk kun 13 ungdomsmedlemmer. Mange af disse spiller stadig på vores juniorhold i dag. Dengang spillede vi på syvmandsbanen på Artillerivej og klædte om i en skurvogn. Så udviklingen er gået stærkt.

Alex vil ikke sætte en øvre grænse på antal mulige medlemmer. Han forventer da også, at medlemstilgangen vil fortsætte, men understreger, at det samtidig kræver, at der kommer flere trænere og ledere.

- Vi vil kun have hold, der trænes af voksne, siger han.

Hvorfor så populær?

Men hvorfor er Hekla så populær? I en tid, hvor mange af de andre fodboldklubber på Amager fusionerer for at få slagkraftige hold, kan det godt undre.

- Vi er en god social klub, hvor spillerne godt kan lide at komme. Indtil vi fik Hekla Park, havde vi jo ikke specielt gode forhold at tilbyde spillerne. Så det må være de menneskelige kvaliteter først og fremmest, vurderer Alex.

Kamp om bolden i damejuniors kampen mod CIK. (Foto: Ricardo Ramirez)

Han forklarer, at mange spillere ofte vender tilbage til klubben, efter de har forsøgt sig på højere plan andre steder.

- Jeg tror, der er en hel speciel Hekla-mentalitet, som mange godt kan lide. Men selvom vi efterhånden har hold på ret højt niveau i de københavnske mesterrækker, er der alligevel nogle, der gerne vil forsøge sig i endnu større klubber. Disse spillere ønsker vi ikke at stå i vejen for. Vi opfordrer dem faktisk til at prøve talentet af, men holder samtidig døren åben til vores klub. De er altid velkomne til at komme tilbage, siger han.

Hekla er da også blevet genudnævnt til at afholde det store KBU-ungdomsstævne til august - MacDonald's Cup.

- Det er en stor turnering. Så vi betragter det som et klap på skulderen, at KBU har givet opgaven til os igen, siger Heklas formand Tommy Pedersen.

Stor lokal opbakning

I det hele taget er støtten til Bryggens lokale fodboldhold stor - også fra almindelige bryggeboere. I sidste uge stod træner Erik Pedersen pludselig og manglede en bil, da et af ungdomsholdene skulle til kamp i Dragør. Heldigvis fik de et lift af en venlig bryggeboer, der kom forbi og så de fortabte spillere. Han tilbød at køre de resterende unger og træner hele vejen til Dragør. På den måde nåede holdet frem i tide til kampen.

Et meget godt eksempel på, hvilken betydning Hekla har for lokalsamfundet, samt hvilken betydning lokalsamfundet har for Hekla. agn

Læs mere om Hekla på boldklubbens egen hjemmeside.

Links til andre nyheder:

Links til udvalgte gamle artikler:

På bryggebladet.dk den 8. juni 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 9. juni 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet