HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGE-BJERGE-BAGMÆND VIL FORTSÆTTE DIALOGEN

På debatmødet i sidste uge udviste arkitekt og bygherre stor lyst til at fortsætte dialogen med bryggeboerne. Langt de fleste mødedeltagere var postive overfor de store planer for grunden i Njalsgade.

Af Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 05.04.2006

Arkitekt og bygherre på Brygge-bjergene vil gerne bygge en ny bydel, som integrerer Bryggen, Amagerbro og Ørestad Nord. Derfor er de meget interesseret i at fortsætte dialogen med bryggeboerne, som blev påbegyndt ved sidste uges møde.

Omkring 140 mødte frem til debatmødet om Brygge-bjergene, der blev afholdt i Mogens Dahl institut for musik, kor og direktion i Snorresgade. Spørgelysten var stor, og langt de fleste mødedeltagere synes godt om projektet. (Foto: Ricardo Ramirez)

Den tidligere filmproducer Vibeke Windeløv er af bygherren Njalsgade K/S blevet ansat til at finde ud af, hvad den nye bydels udadvendte og offentlige funktioner skal være.

På tegnebordet i øjeblikket er blandt andet en svømmehal, basarer, en biograf, gallerier, børnehaver og indendørs haver.

Vibeke Windeløv kan kontaktes på batteriet@windelov.dk

Omkring 140 personer deltog i mødet, som Bryggebladet havde arrangeret i sidste uge.

Mogens Dahl (til højre), indehaver af koncertsalen, hvor mødet blev afholdt, var også med på en lytter. (Foto: Ricardo Ramirez)

Langt de fleste deltagere synes godt om projektet. Flere glædede sig over det utraditionelle byggeris opgør med mere firkantede bygge-traditioner. Mange gav desuden udtryk for, at de ikke ser problemer i, at Bryggen får en moske.

Nogle udtrykte bekymring over, at byggeriet måske bliver for tæt.

En deltager spurgte til de øgede trafikmængder byggeriet vil skabe, og om der var tænkt på parkering.

En anden deltager fandt det foruroligende, at B.I.G. vil bygge en moske. Han mener, at det vil være meget væsentligt at få afklaret hvilke muslimske trossamfund, der skal benytte moskeen, inden den bygges.

Bjarke Ingels fra B.I.G. (Foto: Ricardo Ramirez)

B.I.G. og Windeløv forsøgte at besvare de fleste spørgsmål. Mange af de sidstnævnte spørgsmål var det dog endnu for tidligt i processen til, at de kunne og/eller ville svare på.

Foreløbig er der nemlig blot tale om planer, som først skal finansieres og ikke mindst gives endelig politisk tilladelse til, før de gennemføres. I forbindelse med en kommende politisk behandling, vil kommunen formentlig afholde høringsmøder, hvor alle de afledte konsekvenser af byggeriet vil blive genstand for diskussion.

Læs mere:

05.04.06 - Virtuel flyvetur over Brygge-bjergene
05.04.06 - Bryggeboere siger ja tak til Brygge-bjergene
05.04.06 - Socialdemokrater glade for Brygge-bjerge
08.03.06 - Grotterne i Brygge-bjergene
22.02.06 - Brygge-bjergene: Intro
22.02.06 - Brygge-bjergene: En levende bydel i storbyen
22.02.06 - Brygge-bjergene: Politikere i venteposition
22.02.06 - Brygge-bjergene: Jyder vil udbygge Bryggen
22.02.06 - Brygge-bjergene: Moske og svømmehal i Njalsgade
22.02.06 - Brygge-bjergene: Modelbilleder af byggeriet

På bryggebladet.dk den 4. april 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 06-2006 (udkommer den 5. april).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet