HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

GROTTERNE I BRYGGE-BJERGENE

Bryggen kan få både biograf, svømmehal og moske, hvis de spektakulære ideer gennemføres i Njalsgade.

BRYGGEBLADET 08.03.2006 - På ydersiden af Brygge-bjergene skal der indrettes boliger og erhverv. Mellem bjergene vil et dalstrøg zig-zagge sig gennem området. Inderst i bjergene etableres grotter med åbne facader til gaden.

Grotte med bazar. (Modelfoto: B.I.G.)

På ydersiden af Brygge-bjergene skal der indrettes boliger og erhverv. Mellem bjergene vil et dalstrøg zig-zagge sig gennem området. Inderst i bjergene etableres grotter med åbne facader til gaden.

Grotte med biograf. (Modelfoto: B.I.G.)

Sådan forestiller arkitekterne i B.I.G. sig den nye bydel med 1.000 boliger. Om det er realistisk at gennemføre afhænger i høj grad af, om kommunen er indstillet på at gå på kompromis med de gældende lokal- og kommunalplaner.

Grotte med svømmehal. (Modelfoto: B.I.G.)

Hvis det sker, kan planerne om alt fra svømmehal til biograf, gallerier, børnehaver, sportscenter, hotel og forretninger måske blive realiseret.

Børnehave i terræn med udgang til grønt område.(Modelfoto: B.I.G.)

Det er selskabet Njalsgade K/S, som betaler. Selskabet ejes af en række nordjyske investorer – åbenbart med penpungen i orden. Karol Marcinkowski fra Njalsgade K/S har overfor Bryggebladet forklaret, at selskabet er parat til at bekoste opførelsen af hele byggeriet på én gang inkusiv indholdet i grotterne. Faciliteter som svømmehal, biograf og moske skal herefter lejes ud til ”driftsoperatører”. Grunden i Njalsgade har hidtil været udlagt til byggeri af en moske, og investorerne planlægger derfor at opføre en moske i områdets sydøstlige del tættest ved metrostationen. Moskeen bliver uden minaret (bedetårn).

Debatmøde den 29. marts

Bryggebladet har inviteret arkitekterne til Bryggen. De vil mægtig gerne i dialog med lokale beboere for at høre, hvilket indhold bryggeboerne gerne vil have i grotterne. Samtidig vil der blive lejlighed til at debattere det principelle i at bygge så stort på grunden i Njalsgade. B.I.G. anført af Bjarke Ingels holder oplæg og medbringer desuden modeller af byggeriet.

Grotte med kunstgalleri. (Modelfoto: B.I.G.)

Da kulturhusets sal er under renovering i slutningen af marts foregår mødet i det nye Mogens Dahl-institut i Snorresgade 22 den 29. marts kl. 19-21. Aftenen starter med en kort introduktion til det nye koncertsted.

Grotte med sportscenter. (Modelfoto: B.I.G.)

Af hensyn til kaffebryggerne er der forhåndstilmelding. Send en mail til redaktion@bryggebladet.dk eller aflever et postkort i brevsprækken, Leifsgade 7. agn

Grotte med hotellobby. (Modelfoto: B.I.G.)

Læs mere i følgende artikler:

22.02.06 - Brygge-bjergene: Intro
22.02.06 - Brygge-bjergene: En levende bydel i storbyen
22.02.06 - Brygge-bjergene: Politikere i venteposition
22.02.06 - Brygge-bjergene: Jyder vil udbygge Bryggen
22.02.06 - Brygge-bjergene: Moske og svømmehal i Njalsgade
22.02.06 - Brygge-bjergene: Modelbilleder af byggeriet

Grotte med hængende haver. (Modelfoto: B.I.G.)

På bryggebladet.dk den 8. marts 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 04-2006 (udkommer den 8. marts).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet