HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

FOLKETINGSVALG 2005: KAMPE I KAMPEN

I Søndre Storkreds er der flere partiinterne kampe mellem topnavne fra de store partier.

BRYGGEBLADET 26.01.2004 - På det personlige plan tegner Søndre Storkreds, som Bryggen er en del af, til at blive en spændende valgarena for de to store partier. Søndre Storkreds giver i alt fire kredsmandater til Folketinget.

Hos Socialdemokraterne stiller den tidligere SF'er Christine Antorini blandt andet op mod de to nuværende folketingsmedlemmer Claus Larsen-Jensen og Jette Bergenholz Bautrup samt den i partiet velansete Lars Weiss.

Søndre Storkreds gav i 2001 valg til to socialdemokrater, så der bliver kamp om pladserne. Christine Antorini er et kendt navn og er dygtig til profilere sig selv i medierne, blandt andet i kraft af hendes tid som studievært på DR2's deadline. Spørgsmålet er, om det er nok til at slå eksempelvis Jette Bergenholz Bautrup, som har et stort vælgermæssigt bagland på Amager.

Hos Venstre stiller kulturborgmester Martin Geertsen op mod Venstres politiske ordfører i Folketinget Jens Rohde og det nuværende folketingsmedlem Ulrik Kragh.

Venstre opnåede ét kredsmandat ved sidste valg, så der bliver formentlig ikke valg til alle tre kandidater. Mest sandsynligt er, at storkredsen også denne gang kun giver valg til én venstremand, og det kunne meget vel blive Martin Geertsen, som i sin valgkamp blandt andet lægger vægt på, at han vil være en ægte københavnsk stemme i Folketinget i modsætning til Jens Rohde, der først for nylig er blevet opstillet i København, og som i øvrigt er medlem af byrådet i Viborg.

Venstres Jesper Schou Hansen, der også er medlem af Borgerrepræsentationen, trækker sig i denne uge som folketingskandidat i Søndre Storkreds. Over for Bryggebladet forklarer han det med, at han nu er valgt som Venstres spidskandidat til det kommende regionsråd for hovedstaden, og han derfor ikke vil gå efter tre poster på én gang. Desuden har det formentlig også spillet en rolle, at han er oppe i mod politiske sværvægtere, og et valg derfor er lidet sandsynligt.

Det sidste kredsmandat gik ved valget i 2001 til SF's Kamal Qureshi, som formentlig også denne gang får flest SF-stemmer.

Foruden kredsmandaterne kan kredsen også give valg i kraft af de såkaldte tillægsmandater. Men om det vil være tilfældet, vides som alt andet først, når valget er overstået og færdigoptalt. agn

Links til andre artikler:

26.01.05 - Folketingsvalg 2005: Alle kandidater i Søndre Storkreds
26.01.05 - Folketingsvalg 2005: Spørgsmål og svar
26.01.05 - Bryggebladet mener: Stem med hjertet, hjernen, maven, intuitionen og den sunde fornuft

På bryggebladet.dk den 25. januar 2005.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 01-2005 (udkommer 26. januar).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet