HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

– IKKE PLADS TIL BØRN PÅ DEN NYE PLADS

Hvor skal Bryggens børn snart være?, spørger leder af legeplads, der ikke er begejstret for lokalrådets planer.

Af Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 03.05.2006

På den bemandede legeplads i Gunløgsgade er man ikke begejstrede for lokalrådets forslag til en ny park i hjertet af Islands Brygge.

– Man får næsten mistanke om, at nogle i lokalrådet er mere interesseret i at rejse et monument eller en statue af sig selv, siger Bjarne Jensen leder af den kommunale bemandede legeplads. (Foto: Ricardo Ramirez)

– Lokalrådet vil åbenbart skabe en park for de voksne og ikke en plads til børnene. Man får næsten mistanke om, at nogle i lokalrådet er mere interesseret i at rejse et monument eller en statue af sig selv, siger Bjarne Jensen, der undrer sig over manglen på dialog.

Lokalrådet ønsker at slå to fluyer med ét smæk i forbindelse med etableringen af et underjordisk parkeringsanlæg i området og anlægge en ny park ovenpå. Skitserne blev offentliggjort i seneste nummer af Bryggebladet.

Overrasket over forslaget

– Jeg blev for at sige det mildt temmelig overrasket, da jeg så forsiden. Jeg har slet ikke hørt noget om det, siger Bjarne Jensen, der har svært ved at forstå, hvorfor lokalrådet ikke har opsøgt ham for at snakke om legepladsens pladsbehov, inden de lavede forslaget.

Bjarne Jensen frygter, at den nye park først og fremmest vil blive brugt af tørstige sjæle, og at der ikke er plads til børnene.

– Grundlæggende er pladsens indretning rigtig god, som den er i dag. Området kunne godt trænge til en opfrisker og lidt mere grønt, men man skal ikke ændre på hverken størrelsen af legepladsen eller boldbanen, siger han med henvisning til, at både legeplads og boldbane benyttes af rigtig mange børn i dag.

Institutionen Isbryderen: – Det er en om’er

Bjarne Jensen får støtte af personalet på Isbryderen. Det er en institution for 16 børn mellem otte og 12 med særlige pædagogiske behov, som har sine lokaler på tredje sal i Kigkurren.

– Hvorfor skal det gå ud over børnene, at man vil lave en parkeringskælder?, spørger Flemming Goldin fra Isbryderen.

Isbryderen bruger legepladsen mere eller mindre dagligt, når vejret er til det.

– Det er en om’er. Jeg forstår ikke, hvorfor man vil ødelægge en velfungerende legeplads. Hvorfor skal der absoslut laves skulpturer ud af det hele? Pladsen skal efter min mening først og fremmest indrettes til at blive brugt af børn i fem- til 15-års alderen, som det er i dag. De voksne kan jo gå i Havneparken, tilføjer kollegaen Morten Stender.

Isbryderen kommer særligt til at savne den store boldbane, som både bruges til boldspil og børne-køretøjer. Her er der nemlig ikke så mange hundelorte som på fodboldbanen på Artillerivej.

Læs mere i følgende artikler:

03.05.06 - Lokalrådet ændrer plads-skitser efter kritik
19.04.06 - Parkeringskælder giver ny plads
19.04.06 - Politikere siger ja tak til Leifs Plads

På bryggebladet.dk den 3. maj 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 08-2006 (udkommer den 3. maj).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet