HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

POLITIET FRIKENDER HAVNEBADET

To personer druknede på tre dage. Politiets konklusion: Tragiske, men hændelige ulykker.

BRYGGEBLADET 25.08.2004 - For lidt over to uger siden var Havnebadet i Havneparken udsat for to tragiske drukneulykker. Natten til lørdag under Kulturhavn (uden for Havnebadets åbningstid) druknede en 20-årig mand. Allerede tre dage efter var den alvorlig gal igen. Redningsdykkere fandt liget af en ti-årig dreng, der havde været forsvundet i omkring tre timer. Den ti-årige dreng, der angiveligt ikke kunne svømme, var med sin 14-årige søster taget til Havnebadet uden forældrenes viden.

Havnebadet genåbnede to dage efter ulykkerne med et større hegn og tydeligere skiltning.

Politiet har konkluderet, at de to drukneulykker i Havnebadet er "tragiske, hændelige uheld". At ulykkerne skete med blot tre dages mellemrum er en tilfældighed - ulykkerne er ikke forårsaget af eksempelvis fejl i konstruktionen.

Politiets undersøgelser har derved bekræftet, hvad politiinspektør Richard La Cour sagde til Bryggebladet, da vi mødte ham ved Havnebadet dagen efter den anden tragiske drukneulykke, hvor den 10-årige dreng omkom. Allerede på dette tidlige tidspunkt var han af den opfattelse, at ulykkerne med stor sandsynlighed var to hændelige uheld.

Efter de grundige undersøgelser var tilendebragt, gav politiet tilladelse til, at Havnebadet kunne genåbne onsdag - blot to dage efter den sidste ulykke. Og allerede på genåbningsdagen havde Havnebadet mange badegæster, der tilsyneladende ikke var blevet skræmt af ulykkerne.

Ikke farligere end andre badesteder

Både TV2 og DR sendte direkte fra Havnebadet om morgenen efter den anden drukneulykke. Havnebadet fortsatte med at være tophistorie i de landsdækkende medier resten af dagen og de efterfølgende dage. Man kunne have frygtet, at de to ulykker og mediernes intensive fokusering ville medføre så store sikkerhedsmæssige tiltag i Havnebadet, at fornøjelsen ved at bade ville forsvinde.

Med politiets undersøgelser er det imidlertid blevet fastslået, at det ikke er farligere at bade i Havnebadet end andre steder. Man skal med andre ord bade med samme omtanke i Havnebadet som på andre danske strande, også selvom der er livreddere til stede.

Eksempelvis skal forældre til børn være meget opmærksomme på børnenes færden. Ligeledes er det helt på eget ansvar og i øvrigt forbudt at bade uden for Havnebadets åbningstider. Decideret dumt er det selvfølgelig at hoppe i havnen om aftenen og natten i alkoholpåvirket tilstand.

Som den eneste konkrete ændring efter ulykkerne har kommunen valgt at sætte et større hegn op foran Havnebadet med tydelige skilte, der forbyder badning uden for åbningstiderne. Men ellers er alt mere eller mindre, som det plejer, hvis man ser bort fra de familier, som har mistet deres kære.

Havnebadet lukker i øvrigt ned for vinteren den 31. august, medmindre et eventuelt strålende sensommervejr får kommunen til at forlænge sæsonen. agn

Links til andre nyheder:

På bryggebladet.dk den 25. august 2004.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet den 25. august 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet