HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGENET: NU TAGER VI HELE KØBENHAVN!

Det frivillige arbejde i Bryggenet nåede nye højder på repræsentantskabsmødet i sidste uge. Her blev der stemt om fremtidens tv-udbud på Bryggen - og måske andre steder i København, hvis Bryggenet udvider.

BRYGGEBLADET 25.02.2004 - En knivskarp skriftlig afstemning på Bryggenets repræsentantskabsmøde i går afgjorde at den store tv-pakke fra den 1. april kommer til at indeholde både en spansk og en arabisk kanal. Med 26 stemmer for og 25 imod valgte forsamlingen at tage hensyn til disse sprogmæssige minoriteter. Forsamlingen forkastede dermed - med mindst mulig margin - et ukompliceret forslag om at vælge de 31 kanaler, som fik flest stemmer ved Bryggenets vejledende tv-valg.

Selvom det lyder meget dramatisk var der rent faktisk ikke den store dramatik ved repræsentantskabsmødet, der blev afholdt i god og demokratisk ro og orden.

Der gik heller ikke et chok gennem forsamlingen, da formand Rasmus Jessop meddelte at han fratræder hvervet for at blive menigt bestyrelsesmedlem. Rasmus Jessop begrundede sit valg med, at hans erhvervskarriere ikke levner nok tid til det frivillige arbejde som formand. Ny formand for Bryggenet er Per Marker Mortensen, som i gennem flere år allerede har lagt meget arbejde i bestyrelsen.

Tv-valg grafik

Meget tyder på at denne arbejdsindsats ikke bliver mindre de kommende år. Bryggenet fik i hvert fald repræsentantskabets opbakning til at arbejde videre med planer om at udvide Bryggenet til andre dele af byen.

Ved at knytte nye ejendomme på eksempelvis Amager til Bryggenet - enten som fuldgyldige medlemmer eller som aftagere af Bryggenets ydelser - håber foreningen på at blive en endnu mere slagkraftig forhandlingspartner. Dette kan i sidste ende gøre det endnu billigere at bruge internet, telefon og tv for bryggeboerne.

Frivilligheden rykker

Om Bryggenets ambitioner stopper her, vides i skrivende stund ikke, men på mødet blev der da joket med, at Bryggenet snart skal til at lægge arm med store telefonselskaber som TDC.

Indtil videre er udvidelsesplanerne blot på et begyndende stadium, så hvad det ender med, er ret usikkert. Men hvis man tænker på, hvordan det lykkedes for de aktive frivillige i Bryggenet at banke Danmarks største private bredbåndsnet op på meget få år, så tyder noget på, at det nok også skal lykkes at udvide Bryggenet og dermed give andre end bryggeboerne mulighed for at nyde fordel af billig telefon, tv og internet.

Faktisk er det i disse måneder blot xxx år siden at en arbejdsgruppe indrykkede den første notits om bredbånd på Islands Brygge i Bryggebladet. Siden da er det gået hurtigt og sidste uges repræsentantskabsmøde var blot endnu et eksempel hvor meget der kan opnås gennem frivilligt ildsjæle-arbejde.

Discovery i grundpakken

På mødet blev der også stemt om sammensætning af tv-grundpakken og radiopakken. Når ændringerne træder i kraft den 1. april vil det derfor være muligt for modtagere af grundpakken at se Discovery. Den populære kanal - tv-valgets topscorer - afløser TV2 Norge i den nuværende grundpakke. Ligeledes valgte forsamlingen at lade Radio100FM afløse den københavnske lokalradiostation Falcon, hvilket er den eneste ændring i radiopakken.

På mødet blev det desuden foreslået at udvide grundpakken med fire ekstra gratis-kanaler (blandt andet svensk TV4 og fransk TV5). Dette forslag blev dog forkastet af forsamlingen, idet det vil medføre engangsudgifter til nyt udstyr.

Forsamlingen valgte også at takke nej til et tilbud fra Viasat om at modtage gratis udstyr til udvidelse af den store pakke med to nye sportskanaler - Viasat Sport 2 og 3. Begrundelsen herfor var, at det vil kræve ekstra investeringer af Bryggenet, hvilket ikke kan forsvares, når der i forvejen er to sportskanaler i den nuværende pakke.

På mødet oplyste Bryggenets barske forhandlere også at man i øjeblikket forhandler med tre udbydere af tv-signaler - TDC, Canal Digital og Stofanet. Den nuværende leverandør er Stofanet, men indtil videre er det TDC, der har givet det billigste tilbud. Hvis dette tilbud vælges vil der blive mulighed for at brugere af Bryggenet kan købe en Selector-boks og dermed øge udvalget af tv-kanaler. agn

FAKTA:

Ændringer i Bryggenets tv- og radioudbud fra den 1. april:

- Al Jazeera erstatter MBC i den store pakke.
- NRK1 erstatter TRT i den store pakke.
- TV2 Zulu indgår permanent i den store pakke.
- Discovery flyttes til den lille pakke. TV2 Norge flyttes til den store.
- Radio 100FM erstatter Radio Falcon.
- Prisen for grundpakken stiger fra 39 til omkring 44 kroner, hvilket skyldes at Discovery er en betalingskanal.
- Prisen for den store pakke stiger fra 142 til omkring 155-160 kroner, hvilket skyldes tilkomsten af den dyre betalingskanal TV2 Zulu. De præcise stigninger afhænger af de forhandlinger Bryggenet i øjeblikket fører med forhandlerne af tv-signaler.

Link til andre nyheder:

På bryggebladet.dk den 25. februar 2004.
Redigeret udgave af artikel bringes i Bryggebladet den 3. marts 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet