HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

OVERBORGMESTER-RIVEGILDE FORTSÆTTER

I sidste uge meddelte Jens Kramer Mikkelsen at han nu vil trække sig som overborgmester allerede i slutningen af oktober.

BRYGGEBLADET 06.10.2004 - Spillet om, hvem der skal være Socialdemokraternes næste spidskandidat i København og dermed sandsynlig topbejler til posten som overborgmester, fortsætter med uformindsket styrke. I sidste uge meddelte Jens Kramer Mikkelsen at han nu vil trække sig som overborgmester allerede i slutningen af oktober - tre uger før hidtil planlagt.

Jens Kramer Mikkelsen i Havnestad - nu skal han til Ørestad. (Arkvifoto: Ricardo Ramirez)

Meddelelsen kom som en reaktion på oppositionens kritik af, at Kramer som kommende administrerende direktør i Ørestadsselskabet ikke kan sidde med ved bordet, når Borgerrepræsentationen snarligt skal vedtage en forhøjelse af Ørestadsselskabets låneramme.

Ørestadsselskabet er i akut pengenød og skal derfor bruge pengene for at forhindre en truende konkurs.

Dermed er der blevet skrevet et nyt kapitel i den dramatiske overborgmesterhistorie, der tog sin begyndelse, da Kramer meddelte, at han ville gå af til næste valg. Kramer har hele tiden nægtet at hans afgang skulle have en sammenhæng med sagen om prisen på 50.000 kroner, som han havde lovet at skænke til de hjemløse. I sagen forsvandt der i øvrigt en hel sagsmappe fra de kommunale arkiver. Politiet meddelte i sidste uge, at de indstiller undersøgelserne af, hvem der har fjernet papirerne.

For et par uger siden meddelte Ørestadsselskabet, at de vil ansætte Kramer som ny administrerende direktør. Siden har oppositionen med Søren Pind i spidsen kritiseret, at Kramer ikke trådte tilbage med det samme.

Dette valgte han at forsøge at tage konsekvensen af, men dagen efter sin nye meddelelse måtte han lægge ryg til ny kritik. Nu beskylder oppositionen Kramer for at tage mere hensyn til tidspunktet for spidskandidat-afstemningen hos Socialdemokraterne. Den afsluttes nemlig også i slutningen af oktober.

I øvrigt tyder meget på, at Socialdemokraterne vælger at placere den erfarne Lars Engberg som overgangsfigur på overborgmesterposten, når Kramer fratræder. Han skal blive siddende frem til efter næste valg i efteråret 2005.

Rudaizky har mindst chancer

Blandt bejlerne til posten er de nuværende medlemmer af Borgerrepræsentationen Karen Hækkerup, Finn Rudaizky og Winnie Berndtson. Derudover er formand for af Socialdemokraternes lokalkredse Kim Christensen samt folketingsmedlemmerne Claus Larsen-Jensen og Ritt Bjerregaard opstillet.

I sidste uge satte et udenlandsk bookmakerselskab odds på kandidatvalget. Højeste odds, og dermed den kandidat som efter bookmakernes vurdering har mindst chance for at blive valgt, er christianshavneren Finn Rudaizky, der ved seneste kommunalvalg fik tredjeflest personlige stemmer på Islands Brygge, kun overgået af de to spidskandidater Kramer og Pind.

Laveste odds har nuværende medlem af Borgerrepræsentationen Karen Hækkerup samt selvfølgelig den fra landspolitikken kendte Ritt Bjerregaard. agn

Links til leder i dette nummer:

Links til andre nyheder:

På bryggebladet.dk den 6. oktober 2004.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet 16-2004, der udkom den 6. oktober.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet