HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

ÆLDRERÅD DROPPER SAMARBEJDE MED KULTURHUS

Vestamager Ældreråd har søgt konfrontation med kulturhuset for at bane vejen for dialog med kommunen. Kulturhusets leder undrer sig og føler sig brugt i politisk spil.

Af Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 22.03.2006

- Vestamager Ældreråd droppede for to uger siden alt samarbejde med Kulturhuset Islands Brygge. I et brev til kulturhuset angav de længere tids samarbejdsproblemer som årsag.

Samtidig oplyser ældrerådet i dag til Bryggebladet, at den konkrete sag mod kulturhuset er en politisk løftestang for et større mål: Ældrerådet ønsker at sætte Bryggens ældre på dagsordenen i kommunen.

Ældrerådets udmelding forbavser kulturhusets ledelse og brugerbestyrelse. Dels fordi formanden for Vestamager Ældreråd, Rudi Sommerlund, indtil for to uger siden selv sad i brugerbestyrelsen. Dels fordi kulturhusets leder Jakob Kvederis følte, at huset var i gang med et ”konstruktivt samarbejde” med ældrerådet.

Det mener ældrerådet ikke. I hvert fald har Ulf Overgaard meldt helt fra, fordi han føler, at samarbejdet med kulturhuset har været dårligt. Han er fra netværket Bryggens Aktive Seniorer, der af ældrerådet er udpeget til at samarbejde med kulturhuset.

Ældreråd: Kulturhus fungerer ikke for de ældre

– Vi mener ikke, at huset fungerer som et sted for de ældre. Det er egentlig det, som vores oprør handler om. Der bliver flere og flere ældre på Bryggen, og så er Peder Lykke Centret og andre ældre-aktivitetssteder på Amager ikke nok, forklarer ældrerådets formand Rudi Sommerlund.

Ældrerådet kalder taktikken for dialog gennem konfrontation. Ved at droppe alt samarbejde med kulturhuset og sende en kopi af brevet til kommunen, håber de at komme i dialog med politikerne.

– Vi vil gerne vise pensionisterne på Bryggen, at de har et ældreråd, der gør noget. Vi vil vise, at det er andre, som svigter. Hvis kulturhuset opfatter det som en krigserklæring, så er det deres problem, supplerer næstformand Preben Jønsson.

Kulturhus vil gerne lave aktiviteter for ældre

Jakob Kvederis mener, at man når længere med dialog end med konfrontation. Han undrer sig over, hvad der menes med ”samarbejdsproblemer gennem længere tid”.

– Jeg håber ikke, vi er blevet taget som gidsel i et politisk spil, vi ikke har andel og interesse i, siger han.

– Vi har interesse i at lave arrangementer for de ældre. Det er også derfor, at vi siden december har samarbejdet med ældrerådet og givet Bryggens Aktive Seniorer 36.000 kroner til arrangementer i år. Desuden har vi hjulpet dem med blandt andet booking af band og annoncering, siger Jakob Kvederis.

Han oplyser, at de planlagte arrangementer gennemføres, selvom ældrerådet har trukket sig.

Kultur- og fritidsborgmester Martin Geertsen opfordrer ældrerådet til at genoptage dialogen. Som øverste ansvarlige for det kommunaltejede kulturhus udtrykker han undren over ældrerådets fremgangsmåde, men hilser samtidig en generel debat om ældres forhold på Bryggen velkommen.

Læs mere:

22.03.06 - Ældreråd opfordres til at genoptage dialogen

På bryggebladet.dk den 22. marts 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 05-2006 (udkommer den 22. marts).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet