HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BONDAM: DE RADIKALE VIL GÅ YDERLIGERE FREM

BRYGGEBLADET 09.02.2005 - Som det fremgår af anden artikel har de Radikale haft et kanonvalg i København. Til efteråret er der valg til Borgerrepræsentationen og får de Radikale et tilsvarende flot valg til den tid, kan det rykke ved den københavnske magtbalance, hvor Socialdemokratiet traditionelt har siddet i førersædet.

Bryggebladet fangede en træt men glad Klaus Bondam onsdag eftermiddag. Bondam er som bekendt overborgmesterkandidat for de Radikale. Han forventer, at de Radikale har gode chancer for at gå yderligere frem til november.

- Vi har haft en overvældende fremgang, men jeg tror ikke at vi har toppet endnu, siger Klaus Bondam til Bryggebladet.

- Dette valg har vist, at den traditionelle højre-venstre tankegang er på vej ud i København. På en række områder er vi mere venstreorienterede end Socialdemokratiet, men på andre områder mere borgerlige end Venstre. Derfor er det slet ikke til at sige, hvem vi eventuelt kan og vil samarbejde med efter kommunalvalget.

Klaus Bondam påpeger, at medierne har en tendens til at hænge fast i gamle forestillinger om, hvordan den politiske magt fordeles.

Men i sidste ende gælder det vel stadig om at være en del af en gruppe af partier med mere end 50 pct. af vælgerne bag sig?

- Det er rigtigt. Men det er alt for tidligt at sige, hvordan konstitueringen i en ny Borgerrepræsentation kommer til at foregå. Det skal jeg også først drøfte med mine kollegaer i partiet. Men jeg kan garantere vores vælgere, at vi selvfølgelig vil søge størst mulig indflydelse for vores parti.

Inkluderer det også et samarbejde med Dansk Folkeparti, hvis det er nødvendigt for at kunne ”vippe Socialdemokraterne af pinden”?

- Igen må jeg henvise til, at partiet samlet skal tage stilling, og det sker først på et senere tidspunkt. Men jeg har flere gange gjort klart, at min personlige holdning er, at det ikke inkluderer Dansk Folkeparti, slutter Klaus Bondam. agn

Links til andre artikler:

09.02.05 - Magtskifte på vej i København - de Radikale stormer frem.

På bryggebladet.dk den 9. februar 2005.
Artikel ikke bragt i den trykte udgave af Bryggebladet.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet