HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

TRENDY GENBRUG GENNEM 20 ÅR

Genbryggen fejrer jubilæum på lørdag.

BRYGGEBLADET 26.01.2004 - Selv om det er sidst på dagen og bidende koldt udenfor, er der mange kunder i den lille genbrugsbutik "Genbryggen", der ligger så anonymt i den altid blæsende Reykjaviksgade.

Indenfor står Sonja Berglund bag disken. Sonja, som er opvokset på Bryggen, har været fastansat frivillig i Genbryggen siden efteråret og er vild med det.

- Det er et rigtigt hyggeligt sted at være. Bryggen er blevet en helt anden bydel i løbet af de sidste par år. Pludselig skal vi have fingeren på pulsen og vurdere, hvad som er populært, da der i dag kommer specielt mange unge forbi, som lige skal se, om de kan gøre et godt fund, fortæller hun.

Og det kan man. For i takt med at Bryggen er blevet et mere trendy sted at bo, er der sket en markant forandring af Genbryggens varer. Tøjet er blevet meget mere ungdommeligt, og det er ikke længere udelukkende fløjlsbukser og brune skjorter, der hænger på stativerne. Nu kan man også finde Diesel-cowboybukser og retro-t-shirts.

- Man kan måske sige, at Genbryggens gennemsnits-størrelse stille og roligt er gået fra størrelse 48 til 36, siger Sonja med et smil.

- Mange af Bryggens børnefamilier stikker også jævnligt hovedet ind for at supplere familiens gaderobe, og her kan man virkelig gøre en god forretning. Vi får rigtig meget børnetøj, fortæller Sonja og slår ud med armen mod de mange hylder og stativer, som bugner af tøj.

- Men tøjet skal være rent ved indleveringen, understreger hun og sender et blik over i hjørnet til dagens indleverede tøj: fire fyldte sorte sække, som endnu ikke er blevet gennemset og sorteret.

- Er tøjet ikke rent, smider vi det ganske simpelthen ud, og så må Genbryggens altmuligmand, Jan, en tur på genbrugsstationen med tøj og ting, for måske kan det bruges andre steder i verden.

I øjeblikket er der tre fastansatte frivillige i Genbryggen, som har åbent tre gange om ugen.

- Men vi kunne altså godt bruge nogle flere frivillige, siger Sonja, mens hun hjælper en kunde med at finde tøj til en dukke.

- Når man er her alene, har man ofte travlt med at ordne tøjet, og på gode dage kommer der helt op til 25 kunder om dagen. Vi vil gerne have frivillige med tilknytning til Bryggen - men vi ved også, at det er svært, da folk på Bryggen er moderne travle mennesker med familie og lange arbejdedage, siger hun.

Personalemangel eller ej, på lørdag den 29. januar holder Genbryggen 20 års jubilæum. Her vil være saft, balloner, slik, ren hygge og lidt livemusik leveret af frivillige - selvfølgelig. Kom og vær med fra klokken 11 til 16. boz

Genbryggen, Reykjaviksgade 2
Åben: mandag og onsdag 15-18, lørdag 11-14
Overskud går til kulturelle arrangementer på Bryggen.

På bryggebladet.dk den 25. januar 2005.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 01-2005 (udkommer 26. januar).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet