HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

ØRESTAD SYD: NY BYDEL MED 10.000 INDBYGGERE

Første byggeri på prærien ved Vestamager Station er påbegyndt. B.I.G. er igen på spil.

Af Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 25.10.2006

»Ørestad Syd - midt i det hele«. Sådan lyder mottoet for det seneste skud på det lange Ørestad-træ.

Med vanlig sans for omhyggelig omgang med kommunikationsstrategier, er det altså dette motto, som Ørestadsselskabet har valgt til den helt nye bydel, der kommer til at ligge på Kalvebod Fælled ved metroens endestation.

Fuldt udbygget får Ørestad Syd omkring 10.000 indbyggere. Ambitionen er at skabe et tæt, varieret og alsidigt bykvarter med blandt andet erhverv, boliger, butikker og skoler.

Områdets lokalplan, der udstikker rammerne for byggeriet, blev vedtaget ved årsskiftet 2005/2006, og allerede nu er det forberedende byggearbejde gået i gang.

Wellness center a la Den Blå Lagune på Island

Selvom langt fra alle grunde er solgt i den korte periode siden vedtagelsen af lokalplanen, så har Ørestadsselskabet nok god grund til at være tilfreds med salget indtil videre. Som det fremgår af kortet til højre, er alle grunde med udsigt over fælleden nemlig mere eller mindre solgt allerede.

Blandt andet skal der opføres et såkaldt wellness-center helt mod syd med udsigt over et planlagt søområde, der afslutter Ørestad og markerer overgangen til Kalvebod Fælled (byggegrund nr. 50 på kortet).

Wellness-centret bliver ifølge de islandske ejere et sundhedscenter kombineret med et rekreativt hotel inspireret af Den Blå Lagune i Reykjavik.

Lidt længere mod vest opføres blandt andet Bighouse (grund 46) – et boligbyggeri med plads til omkring 580 ejer- og lejeboliger.

Erhverv ved motorvejen

Foruden at henvise til byggeriet størrelsen så stammer navnet Bighouse også fra arkitekterne i tegnestuen B.I.G. (Bjarke Ingels Group), som dermed får søsat endnu et byggeprojekt i Ørestad. Foruden Bighouse står de blandt andet også bag VM husene og VM Bjerget i Ørestad City. Ligesom de i øvrigt er ophavsmænd til planerne om Bryggebjergene i Njalsgade samt de omdiskuterede boliger på Kløvermarken.

Området omkring Hannemanns Alle mellem Ørestad Syd og motorvejen er købt af de to store developere NCC og Sjælsøgruppen til først og fremmest erhvervsbyggeri (byggegrunde 41 og 49 på kortet). Her er der planer om blandt andet hotel, konferencecenter og kontorbyggeri.

Udstillingscenter åbner snart

På Ørestads Boulevard overfor Vestamager Station har Ørestadsselskabet opført en udstillings- og salgspavillon.

Her er der plancher og kort over området og de planlagte byggerier. Lige nu er det kun grupper, der efter aftale kan komme ind i selve huset, men snart vil centret få faste åbningstider. Indtil videre må forbipasserende nøjes med at kigge på de udstillingsplancher, som hænger uden på pavillonen.

Ny gennemkørselsvej mod syd: Otto Baches Allé forbinder Ørestad og Tårnby.

For et par uger siden åbnede i øvrigt en helt ny halvanden kilometer lang vej i den allersydligste del af Ørestad.

Vejen, der forbinder metro, motorvej og Ørestad med Tårnby og den sydvestlige del af det beboede Amager, har været længe undervejs blandt andet fordi Tårnby og Københavns Kommuner var uenige om, hvem der skulle betale og hvor meget.

På bryggebladet.dk den 25. oktober 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 16-2006 (udkommer den 25. oktober).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet