HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

MIKKEL KESSLER DOBBELT VERDENSMESTER

Kesslers sejr over Markus Beyer var imponerende. Til gengæld var det en blandet fornøjelse at stå blandt tilskuerne i Parken, fortæller Bryggebladets Thomas Kjær Jensen (tekst) og Ricardo Ramirez (foto) i denne reportage fra VM-stævnet.

Af Thomas Kjær Jensen, Bryggebladet 25.10.2006

Tillykke Champ. Sådan stod der i en ti kvadratmeter malet firkant på hjørnet af Isafjordsgade og Egilsgade et par timer efter Mikkel Kesslers dobbelte verdensmestersejr sidste lørdag i Parken. Og Café Haraldsborg, Kesslers anden hjemmebane, var sædvanen tro fyldt til bristepunktet af bokseglade og stolte bryggeboere både før, under og efter VM-kampen.

(Foto: Ricardo Ramirez)

Det var præcis, som det skulle være. Og mere til endda. Man kunne godt mærke, at der her var tale om en af de mest prestigefyldte boksekampe nogensinde på dansk grund:

World Boxing Council og World Boxing Association’s VM-titler i supermellemvægt mellem Bryggens WBA-verdensmester Mikkel Kessler og Tysklands WBC-verdensmester Markus Beyer.

En kilometer fra Bryggen – på Danmarks nationalstadion Parken – var det store tag i dagens anledning rullet over stadion, hvilket gjorde lyden og stemningen mere intens end normalt til FC Københavns fodboldkampe.

Bokseringen var placeret midt på den overdækkede grønsvær. De godt 10.000 supportere – mindre end halvdelen af det arrangørerne havde budgetteret med – havde op til Kesslers kamp tilbragt over fem timer med en hel del fuldstændig ligegyldige kampe.

Den adspredte stemning blev imidlertid afløst af et ekstatisk brøl i det øjeblik, Markus Beyer med selvhøjtideligt følge vandrede mod bokseringen, der midt i det overdækkede Parken stod badet i lys og røgmaskiner som en spektakulær ramme for den store VM-dyst.

Kampe uden for ringen

Bryggebladets fotograf og journalist stod på første parket, da de to kombattanter entrede lysbadet. Vi kunne se det hele – i hvert fald inden kampen startede.

I grel modsætning til modstanderens overdimensionerede og skræmmende outfit – dukkede en afslappet, men stærkt fokuseret Mikkel Kessler op et par minutter senere.

Kun iført et par hvide shorts og en hvid sweatshirt gik Kessler og sekundanter op i ringen. Ikke så meget pjat fra bryggedrengens side. Og efter alt andet forhånds-show-lir, kunne VM-kampen ellers gå i gang.

Her så vi knapt så godt. Andre konkurrenter – såsom BT og Reuters – var åbenbart finere end Bryggebladet. De havde i hvert fald fået tilladelse til at tage fotos helt oppe ved ringside. Så vi måtte finde telelinsen frem, da vi befandt os blandt pøbelen på tribunen.

Uden at genere nogen, kan man vist godt fastslå, at boksepublikummet er af en noget anden støbning end ved andre sportsbegivenheder.

Om det skyldes en overdimensioneret indtagelse af euforiserende stoffer blandt publikum, eller om boksning bare tiltrækker et andet klientel end til normale sportsbegivenheder, skal være usagt.

Måske en kombination, idet Bryggebladets udsendte sjældent har set så mange rocker-rygmærker, tatoveringer og rul med overkroppen samlet et sted.

Og ej heller har Deres udsendte registreret en så stor koncentration af halv- og helpåvirkede tilskuere, der stik mod forventningerne – når man har lagt op mod 3.000 kroner for billetten – valgte at fokusere på alt andet end det, der foregik i bokseringen.

Det kan være svært at holde balancen, når man med en smøg i kæften og en fadøl i den ene hånd stiller sig op på en klapstol for på én gang at tiljuble Kessler, og samtidig skal give sin sidekammerat en rigtig krammer.

Småprovokationer, pufferi, ekstastisk jubel afløst af trusler mod »ham foran« var en populær disciplin hin lørdag aften i Parken. Og Parkens egne orangeklædte vagtkorps havde mere end almindeligt travlt med at skille fulde og voldelige boksefans fra hinanden.

Med andre ord: En noget højere testosteron-faktor end til almindelige mere ordinære sportsbegivenheder.

Pludselig lå Beyer på kanvassen

Men tilbage til boksekampen i ringen, som Brygebladets udsendte i hvert fald var kommet for at se:

Selv Mikkel Kesslers hurtige småjabs gjorde ondt på Beyer, og da Kessler i slutningen af tredje runde lavede en nærmest uhyggelig hurtig venstre-højrekombination, gik WBC-mester Beyer ud som et lys.

– Jeg snorksov i et lillebitte sekund, men nok til at Kessler kunne slå til. Han har virkelig en helt utrolig power i sine hænder, sagde en hårdt medtagen Beyer til BT lige efter kampen.

Et kort kampresumé op til knockouten set gennem Bryggebladets udsendtes briller følger her:

Første runde var stillingskrig. Modstanderne så hinanden an. Enkelte jabs, men ellers stilstand.

I anden runde skruede Kessler op for tempoet. Indtog midten af bokseringen. Beyer gemte sig i paraderne, men fik et enkelt stød eller to ind på Kessler.

I tredje runde fortsatte Kessler i et højt tempo og var klart den mest aggressive. Og så skete det: Efter to et halvt minut. Pludselig lå Markus Beyer bare på kanvassen.

Han rejste sig halvt op og bevægede sig i den forkerte retning, men blev vendt om af dommeren, der efter at have kigget den slagne tysker dybt i øjnene og talt til ti afbrød kampen og erklærede den euforiske Kessler for sejrherre.

– Da kamplederen havde talt til fem, så vidste jeg, at han ikke ville komme op igen. Jeg kunne bare mærke, at den gik rent ind, sagde Mikkel Kessler ifølge Ritzaus Bureau umiddelbart efter kampen.

Joe Calzaghe bliverden næste

Med andre ord: En sublim sejr af den 27-årige bryggebo, der foruden at hæve to millioner kroner også kunne erobre det andet af de i alt fire VM-bælter inden for super-mellemvægtklassen. Mikkel Kessler er nu verdensmester inden for såvel WBA som WBC.

Hos de to andre betydende bokseorganisationer International Boxing Federation (IBF) og World Boxing Organisation (WBO) er waliseren Joe Calzaghe indehaver af VM-titlen.

Også Calzaghe var i ringen i samme weekend som Kessler, hvor han genvandt sine bælter.

De to VM-resultater burde derfor umiddelbart lede frem til den ultimative VM-duel mellem Kessler og Calzaghe. Men sådan går det ikke altid i professionel boksning, hvor mange andre end bokserne har store indflydelse på, hvem der bokser om hvilke titler.

Alligevel benyttede Kessler VM-sejren til at udfordre Joe Calzaghe:

– I’ll be waiting for you, Calzaghe, and now I have two belts. I’m ready for you (»Du er den næste, Calzaghe. Nu har jeg to bælter«), proklamerede han i mikrofonen fra ringens midte efter knock-out-sejren med hovedet vendt mod de tv-kameraer, der transmitterede kampen live.

Og faktisk er der noget, der – stik imod Kessler-lejrens forventninger – tyder på, at hans klare udfordring er blevet hørt. Rygter vil i hvert fald vide, at den ultimative VM-dyst om alle fire VM-bælter afvikles allerede til februar 2007.

Men det er kun på rygte-planet. I mellemtiden må vi leve med minderne og forhåbningerne og ind-imellem skele til teksten på Isafjordsgade, hvor man her en uge efter kampen kun kan skimte et meget utydeligt: Tillykke Champ.

Læs mere i følgende artikler:

04.10.06 - Kessler bokser for Bryggen

På bryggebladet.dk den 25. oktober 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 16-2006 (udkommer den 25. oktober).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet