HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGHUSGRUND: MANGE UNDERSKRIFTER

– Nej tak til mere stål, glas og beton på Københavns havnefront, siger Foreningen Bryghusgruppen, der fortsætter underskriftsindsamlingen.

BRYGGEBLADET 25.01.2006 - Foreningen Bryghusgruppen, som netop er blevet formelt oprettet, fortsætter kampen mod fonden Realdanias planlagte byggeri på Bryghusgrunden mellem Langebro og Den Sorte Diamant.

Jesper Egevang (t.v.) og Leif Vangdrup fra Bryghusgruppen på legepladsen, som det hele handler om. (Arkivfoto: Ricardo Ramirez)

Som omtalt i seneste nummer af Bryggebladet var det oprindeligt to forældre, der tog intiativ til en underskriftsindsamling for at bevare området, som i dag blandt andet huser en legeplads.

Nu er der oprettet en egentlig forening, som er åben for alle interesserede, der kan støtte dens formål. Foreningen har med stort udbytte samlet underskrifter ind blandt andet her på Islands Brygge.

– Jeg brugte nogle timer før jul foran SuperBrugsen, og langt de fleste forbipasserende støttede vores sag. Det var en god oplevelse, fortæller Leif Vangdrup fra Bryghusgruppen.

Han og Jesper Egevang har været primus motorer i arbejdet mod Realdanias planer om et stort kontor- og boligbyggeri i området.

De kæmper ikke blot for at bevare legepladsen, som er en af de eneste i Indre By. Bryghusgrunden er et af de sidste ubebyggede arealer langs den centrale havnefront. Derfor kæmper de også for at bevare Bryghusgrunden som et åndehul i byen.

”Nej tak til mere stål, glas og beton på Københavns havnefront”, lyder det således i Bryghusgruppens seneste pressemeddelelse.

Bryghusgruppen har med stor ihærdighed haft held til at få deres sag omtalt i en række københavnske medier.

Det har blandt andet betydet, at teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) i JP København har gentaget sit løfte fra før valgkampen om, at der skal findes en ny placering til legepladsen, inden byggeriet kan gå i gang.

Dette løfte er dog ikke nok for Bryghusgruppen. For de kæmper jo for andet og mere end legepladsen.

Bryghusgruppen undrer sig over, at det lige netop er Realdania, der vil bygge på området. I seneste nummer af Bryggebladet udtalte Jesper Egevang:

– Jeg har ikke noget imod Realdania. Fonden gør i valget af støttede projekter et positivt indtryk. Man kredser om kvalitet, lokal forankring og støtte. Realdanias mission passer ganske enkelt ikke med det projekt, man nu pønser på. Det virker som om, at fonden er blevet forblændet af Bryghusgrundens beliggenhed og har forlagt sine egne idealer, principper og ambitioner.

Siden da har Jesper Egevang læst en rapport som fonden har udgivet sammen med Kulturarvstyrelsen.

– Og nu forstår jeg endnu mindre fondens planer på Bryghusgrunden. Rapporten er én lang argumentation for, at der ikke skal bygges i områder, der har Kulturarvmæssig værdi, siger Jesper Egevang til Bryggebladet.

Bryghusgruppen fortsætter underskriftsindsamlingen. Foreningen har udpeget en underskriftsindsamlings-koordinator, og de hører gerne fra bryggeboere, der måtte have lyst til at give en hånd. agn

Bryghusgruppens hjemmeside


Links til andre artikler:

21.12.05 - Forældre: Bevar legepladsen på Bryghusgrunden

På bryggebladet.dk den 25. januar 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 01-2006 (udkommer den 25. januar).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet