HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGEBLADET MENER:
TILLYKKE TIL RITT, TRINE OG JESPER

Leder i Bryggebladet 18-2005 (23.11.2005)

Valget er overstået. Ritt Bjerregaard vandt en knusende sejr. Tillykke med det.

Konstitueringsforhandlingerne er overstået, og også her lykkedes det Ritt, at sætte sig på store dele af forløbet. Resultatet? Tre borgmesterposter til Socialdemokraterne.

Når man følger de til tider barske forhandlinger, kan man næsten få indtrykket af, at kommunalpolitik kun handler om at bage borgmesterposter og rævekager. Det er langt fra tilfældet. Magt og personlige ambitioner spiller en rolle, bestemt. Men kommunalpolitikere er i modsætning til landspolitikere ikke lovgivere, de skal i højere grad sørge for at kommunens og borgernes dagligdag i eksempelvis folkeskolen, på plejehjemmene eller i daginsittutionerne fungerer.

Kommunalpolitikere er altså også i høj grad forvaltere og administratorer for alle os andre almindelige borgere. I en stor by som København er det derfor vigtigt, at Bryggen har nogle lokaltforankrede politikere, som kan bringe lokale sager på dagsordenen i Danmarks største kommune. For enkelte bydele kan ellers nemt forsvinde i mængden.

Og i det spil betyder partitilhørsforhold ikke så meget. Eksempelvis vil alle politikere være enige i, at der skal gøres noget ved et farligt trafikkryds. Men hvis ikke man har politikere i lokalområdet, er det sværere at få gjort opmærksom på det.

I den sammenhæng er Bryggen heldig. Vi har fået valgt tre lokale ansigter ind på rådhuset, samt i øvrigt de Radikales Trine Petersen i Regionsrådet.

Tillykke til Trine. Bryggebladet har allerede aftalt med hende, at hun vil holde os og læserne løbende opdateret med, hvad der sker i regionen.

Som det fremgår af anden artikel her på siden, er alle tre lokale borgerrepræsentanter valgt fra partiet Venstre.

Valgresultatet viser, at der er mange bryggeboere, som ikke er Venstrefolk. I forhold til dagligdags-sager uden stort ideologisk og partipolitisk indhold, så betyder det reelt ikke en pind, om de er Venstrefolk eller fra Enhedslisten. Det som først og fremmest tæller er, at de er lokale, og er interesseret i at arbejde for lokale sager.

Jesper Schou Hansen er en af de tre bryggeboere, der blev valgt ind. Han har i den forgangne valgperiode taget utrolig mange lokale sager op. Store som små.

Mange politikere har en tendens til at rejse sig fra glemslen en måned eller to før valget. Her gør de i læserbreve en stor dyd ud af at pointere, hvor meget de har arbejdet for lokale sager.

Jesper Schou Hansen har ikke kun kæmpet for Bryggen i ugerne op til valget, hvilket tjener ham til ære.

Som alle andre menige BR-medlemmer er han fritidspolitiker, så det er egentlig imponerende hvilken omhu, han lægger for dagen, og hvordan han følger sagerne til dørs.

Det er i høj grad hans fortjeneste, at der eksempelvis allerede i år bliver gjort noget ved trafiksikkerheden på Artillerivej. Selvom det ikke i denne omgang bliver til den nødvendige store renovering, er det trods alt et skridt på vejen.

Bryggebladet glæder sig over, at Venstres vælgere stemte Jesper Schou Hansen i Borgerrepræsentationen. Det er godt for vores bydel. Bryggebladet har ikke noget partipolitisk tilhørsfohold. Vi glæder os, fordi han som bryggebo arbejder for lokale sager, som alle er enige om, der skal gøres noget ved.

Tillykke med valget, Jesper. agn

Læs mere:

23.11.05 - Ritt indtager Bryggen og København
23.11.05 - Sådan stemte bryggeboerne
23.11.05 - Bryggens top 15: Overborgmesterduel fyldte meget
23.11.05 - Nye bryggeboere ændrer bydelens stemmemønster
23.11.05 - Pokerspil, rævekager & borgmesterkabaler
23.11.05 - Bryggebo i Regionsråd
23.11.05 - Hvad skal de nye borgmestre lave?
23.11.05 - Ledende artikel: Tillykke til Ritt, Trine og Jesper

På bryggebladet.dk den 21. november 2005.
Redigeret udgave af leder der bringes i Bryggebladet 19-2005 (udkommer den 23. november 2005).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet