HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

GLASHUSENES BOULEVARD

Byggeriet på den sidste grund på Ny Tøjhus-arealet er så småt begyndt. Endnu et glaskontorhus opføres ud til Amager Boulevard.

Af Jean Gauthier, Bryggebladet 23.08.2006

Der bliver fire glashuse på stribe efter Langebro: SimCorp, Kommunernes Landsforening, HK Danmark og Deloitte. Alt i alt et eksklusivt erhvervskvarter med et 26-etagers luksushotel som afslutning.

AB6-bygningen skal ligge ved Amager Boulevard mellem Thorshavnsgade og Klaksvigsgade.

Med en lejeaftale på over halvdelen af ejendommens areal i hus, tør det norskejede investeringsselskab Hathon Ejendomme A/S sætte byggeriet af den knap 26.000 kvadratmeter store ejendom i gang.

Simcorp flytter ind i AB6-bygningen

Det er det danske SimCorp, en virksomhed med speci-ale i udvikling af finansiel software, som tegner sig for lejen af de 14.700 kvadratmeter.

Model af facaden på det nye glashus. I baggrunden ses Kommunernes Landsforening længere nede af Amager Boulevard.

Ejendommen har fået navnet AB6 – en forkortelse af adressen: Amager Boulevard 6.

Arkitekterne bag projektet Dissing & Weitling har spøgende brugt tegnene i navnet AB6 i bygningens udformning, når man ser den fra oven (se kortet ovenfor).

SimCorps nuværende lokaler fordeles med et hovedkvarter på Oslo Plads ved Østerport Station samt mindre kontorer andre steder i byen.

Når byggeriet er færdigt i slutningen af 2008, vil SimCorp kunne samle alle aktiviteter i København under ét tag.

Ud over hovedkvarter i København, har SimCorp kontorer i de nordiske lande, Belgien, Tyskland, England, Hong Kong, Australien, Singapore og USA. Verden over har SimCorp 700 medarbejdere.

Nordmændene bygger stadig på Ny Tøjhus

Hele udviklingen af Ny Tøjhus-grunden startede tilbage i 2000, da den norske Olav Thon-gruppe, i samarbejde med statsejendomsselskabet Freja, udarbejdede en helhedsplan for Ny Tøjhus-grunden.

Grunden på hjørnet af Thorshavnsgade og Amager Boulevard var hjørnestenen i projektet.

Her skulle der opføres et luksushotel. Senere valgte Thon-gruppen at tilbageskøde grunden til Freja, da det stod klart, »at markedssituationen gjorde det for risikabelt at bygge et nyt hotel« i København.

I 2004 købte norske Hathon grunden tilbage fra Freja og opfører nu AB6.

Deloittes domicil på Ny Tøjhus er også opført af et norsk investeringsselskab ved navn Haro A/S. Det ejes af Halgrim Thon – nevø til Olav Thon.

I øvrigt er flere af boligprojekterne på Ny Tøjhusgrunden blevet finansieret af norskejede virksomheder – heriblandt Veidekke.

Ny Tøjhus næsten færdigudbygget

Med opførelsen af AB6 afsluttes snart endnu et kapitel i Bryggens nyere byggehistorie.

Ny Tøjhuskvarteret er snart udvidet med næsten 200.000 nye etagekvadratmeter af blandet erhvervs- og boligbyggeri. Når det sidste glashus er færdigt får bydelen en meget klar afmærkning af dens nordlige grænse.

Det eneste, der mangler, er den planlagte nedrivning af SuperBrugsen og nogle af de nærliggende pakhuse.

En manøvre som skal skabe en plads, der kan sammenbinde Ny Tøjhuskvarteret med det »gamle Bryggen«.

Find mere information om byggeriet på www.AB6.dk

På bryggebladet.dk den 23. august 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 12-2006 (udkommer den 23 august).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet