HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

NYRUP VANDT OGSÅ PÅ BRYGGEN

Fik 23,1 procent af samtlige bryggestemmer.

Poul Nyrup Rasmussen

BRYGGEBLADET 23.06.2004 - Europaparlamentsvalgets topscorer på Bryggen blev - ligesom i resten af landet - den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Med 685 personlige stemmer, svarende til 23,1 procent af samtlige afgivne stemmer på Bryggen, fik Nyrup mere end tre gange så mange personlige stemmer som nummer to på listen over personlige stemmer på Bryggen, Margrethe Auken fra SF.

Først på fjerdepladsen finder man regeringspartiet Venstre, der på Bryggen kun fik 9,4 procent af stemmerne. Dette skyldes formentlig dels at vælgerne generelt så bort fra Venstre - blandt andet som følge af at partiet stillede med relativt ukendte kandidater.

Stadig rødt flertal

Dels understreger det tendenserne fra alle tidligere folketings- og kommunalvalg på Bryggen, nemlig at der ikke er borgerligt flertal på Bryggen. Også de konservative og Dansk Folkeparti fik nemlig et dårligere valg på Bryggen sammenlignet med landsresultatet.

Begge nej-bevægelser må ligesom i resten af landet siges at have haft et dårligt valg. Af de tilgængelige statistikker fremgår det desværre ikke, hvordan der blev stemt til seneste europaparlamentsvalg på Bryggen. Så det er vanskeligt at sige, hvilke partier der er gået frem og tilbage. Men Junibevægelsen fik kun 8,7 procent af stemmerne, 0,4 procentpoint færre end i landsresultatet, mens Folkebevægelsen mod EU med 8,9 procent af stemmerne fik 3,7 procentpoint flere stemmer end i hele landet.

Valgdeltagelsen var som i resten af landet lav på Bryggen. Kun 49,9 procent af de stemmeberettigede mødte frem, hvilket dog var lidt højere end landsandelen på kun 47,8 procent. agn

Indenrigsministeriets hjemmeside og på kommunernes hjemmeside kan resultaterne fra Bryggen og resten af landet nærstuderes. Direkte link til resultaterne fra Europaparlamentsvalget på Skolen på Islands Brygge.

Tabel 1- sådan stemte bryggeboerne

Bryggeboerne stemmer til EU-Parlamentet. Kilder: Indenrigsministeriet og KMDValg.

Tabel 2- Top 15 personlige stemmer

Top 15 personlige stemmer på Bryggen. Kilder: Indenrigsministeriet og KMDValg.

På bryggebladet.dk den 22. juni 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet den 23. juni 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet