HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGENS NYE PRÆST

35-årige Birgitte Kvist Poulsen har afløst Hans Anker Jørgensen som sogne- og studenterpræst.

BRYGGEBLADET 23.03.2005 - I starten af marts fik Bryggen, langt om længe, en ny sogne- og studenterpræst på Islands Brygge.

(Foto: Ricardo Ramirez)

Indsættelsen, der i første omgang blev aflyst på grund af folketingsvalget, er nu vel overstået. Vores nye præst hedder Birgitte Kvist Poulsen.

– Hun siger, hvad hun mener og holder på sin mening, sagde sognepræst Githa Olsen blandt andet om sin nye kollega ved indsættelsen for nylig.

Birgitte Kvist Poulsen er 35 år, opvokset i Tingbjerg, hvor hun inden og under studietiden blandt andet arbejdede som kirketjener i Tingbjerg Kirke. I samme kirke blev hun konfirmeret af Bryggens tidligere studenterpræst, Hans Anker Jørgensen, som dengang var præst i Tingbjerg.

I 1990 startede Birgitte på teologistudiet, som hun afsluttede i 1998. I studietiden arbejdede hun blandt andet i Sct. Pauls Kirke og i Marmorkirken og var tillige meget engageret i studentermiljøet. Efterfølgende lavede Birgitte en Ph.D i religionsfilosofi, som har optaget meget af hendes tid i de seneste år.

Birgitte Kvist Poulsen kommer fra en rigtig præstefamilie. Begge morbrødre var præster og morfaren præst i Varde. Faktisk blev Birgitte`s morfar, Vagn Kvist født i Vestmannagade på Islands Brygge samt døbt og konfirmeret i Hans Tauses Kirke. Morfaderen var et stort forbillede for hende og den direkte årsag til, at hun valgte at blive præst.

– Han havde en fantastisk evne til at få teologien i øjenhøjde, siger Birgitte.

Birgitte føler, at bryggeboerne og de studerende på KUA, har taget rigtigt godt imod hende. Hun glæder sig til at komme rigtigt i gang med sit nye arbejde. boz

På bryggebladet.dk den 21. marts 2005.
Redigeret udgave af artikel, der bringes i Bryggebladet 05-2005 (udkommer den 23. marts).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet