HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

Bryggebladet mener:
DER BLIVER LYTTET - MEN KUN HVIS DU SIGER NOGET

Leder i Bryggebladet 18-2006 (22.11.2006)

Som det fremgår af dette nummer af Bryggebladet, har kommunen sat gang i en kæmpe demokratisk proces i forbindelse med den store forkromede parkeringsstrategi, som skal give bedre byrum i København. Politikere og embedsmænd har virkelig lagt sig i selen – både finansielt og fagligt – for at få inddraget byens indbyggere i processen.

På Bryggebladet er vi ikke bange for eksperter og smagsdommere. Derfor er det glædeligt, at kommunen allerede i planlægningsfasen lytter til nogle af de virkelige eksperter: Nemlig alle os der bor og lever i bydelen til daglig.

Ofte må københavnerne ellers vente til, alle aftaler er mere eller mindre på plads, og der blot mangler den obligatoriske lokalplanhøring. Her kan brokkehovederne komme til orde, og så ændrer kommunen efterfølgende et komma eller to. Det er ikke særligt borgerinddragende. Så det var noget relativt unikt 25 bryggeboere deltog i sidste onsdag – læs blot hvordan den franske byplanekspert Jean-Pierre Charbonneau storroser det københavnske demokrati i dette interview.

Med en velorganiseret workshop og dialog deltagerne imellem og mellem fagfolk og bryggeboere, så blev rammen endda lagt for en konstruktiv proces. For hvor ofte har man ellers ikke oplevet, at kværulanter kortslutter dialogen, hvis der ikke er faste rammer?

Kommunen glæder sig over, at mange deltager i møderne over hele byen – senest i en artikel i Politikens I Byen-tillæg i fredags. Her på Bryggebladet glæder vi os som sagt også over selve processen. Men vi kan alligevel ikke undgå at mene, at 25 bryggeboere ikke er alverden.

Der burde da være næsten lige så mange meninger, som der er bryggeboere? Men det er nu ikke kommunens skyld: Med annoncer og plakater på gader og stræder er der gjort meget for at trække folk til. Alligevel har resten af de små 10.000 bryggeboere prioriteret anderledes. Desværre.

Heldigvis er det ikke for sent at være med. Klik dig ind på eksempelvis www.kk.dk/parkeringsstrategi, og læs mere om, hvordan du kan deltage i den videre debat, hvis du ærgrer dig over ikke at have deltaget i mødet.

Et andet sted, vi også vil opfordre dig til deltage, er i Bryggebladets undersøgelse af butikslivet på Bryggen. Jo flere meninger des bedre. Og tro ikke, at din stemme ikke bliver hørt. Nuværende og kommende butiksejerne på Bryggen har allerede udtrykt stor interesse i undersøgelsens resultater. Så brug talonen på bagsiden eller skriv en mail til butiksliv@bryggebladet.dk. I næste nummer kan du læse alt om undersøgelsens resultater. agn

På bryggebladet.dk den 22. november 2006.
Redigeret udgave af leder bragt i Bryggebladet 18-2006, der udkom den 22. november 2006.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet