HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

SPIS BRYGGEN III: I løbet af efteråret vil Bryggebladet besøge en række af Bryggens spisesteder. Vi når ikke hele vejen rundt, vi uddeler ikke kokkehuer og vores prøvespisere er ikke professionelle gastronomer. Til gengæld vil vi efter bedste evne videreformidle de personlige oplevelser, som Bryggebladets udsendte har fået og vil få. Vi har tidligere besøgt The Dining Room på toppen af SAS Scandinavia-hotellet samt Cafe Alma. Denne gang er turen nået til Ceco.

GRÆSK-ITALIENEREN PÅ BRYGGEN

Et besøg hos restaurant Ceco er en fornøjelse i de rummelige lokaler, men forventer man en gourmet-oplevelse, vil man blive slemt skuffet.

Af Anne Rumland, Bryggebladet 22.11.2006

Udefra ser Ceco ganske hyggelig ud. Det bliver ikke mindre tillokkende, når man kaster et blik på menukortene, der hænger ud til gaden.

Et græsk og et italiensk menukort supplerer hinanden, og min ledsager, der er ekspert inden for det græske felt, fattede interesse for de små græske forretter, allerede inden vi trådte ind.

De tapaslignende græske forretter, som i øvrigt kaldes mezedes på de kanter, tilbydes i et bredt udvalg hos Ceco. Til gengæld syntes min ledsager ikke, at hovedretterne i den græske afdeling så spændende ud. Her var det italienske menukort mere tiltalende med pasta, pizza og gode italienske hovedretter.

Sød og rar betjening

Vi fik plads ved et nydeligt vinduesbord i det store rummelige lokale. Der var efter ugedagen velbesøgt, men der var alligevel rigeligt med albuerum.

Indretningen hos Ceco er afdæmpet, og holder sig sirligt inden for de græske og italinske turistklichéer. Fra loftet hænger vinflasker i fletkurve, og i vinduerne står der vinkrukker af keramik, der giver sig ud for noget fra oldtidens Grækenland, men nu er blevet nytænkt som lysestager.

Lad det være sagt med det samme, at betjeningen hele vejen igennem var sød og rar uden at være overdrevent professionel.

Til gengæld var de fire græske forretter, vi bestilte, langt under niveau. Tzatzikien, som altid er en god test for, om en græsk restaurant kan sit kram manglede meget af den gode, stærke hvidløgssmag og var aldeles anonym.

Auberginesalaten – melitzanosalataen – var ikke meget andet end en mayonnaiseoplevelse.

Faktisk var det kun den ovnbagte feta, det var en rigtig stor fornøjelse at sætte tænderne i.

Tre ud af fire forretter faldt igennem, og min gæst konstaterede tørt, at selvom 35 danske kroner ikke er meget for en forret, kan man spekulere over, om det er det værd.

Til hovedret valgte vi at satse på pasta, som koster 79 kr. Det blev til en noget smagsforladt spaghetti carbonara, der mest af alt kan beskrives som pasta med fløde og snildt ville kunne laves hjemme i eget køkken med en arbejdsindsats på under fem minutter.

Billigt, men ikke prangende

En special lasagne var dog et positivt indslag. Baconen i lasagnen spillede rigtig godt op mod en udmærket, men lidt fed tomatsovs, og det var hverken dårligt eller dyrt.

Men det var svært at gøre sig fri af en nagende mistanke om, at de to pastaretter var fuldstændig identiske med dem, der bliver solgt for 49 kr. på det pizzeria, som ligger i forlængelse af restauranten.

For som take away fungerer retterne udmærket til prisen, og ud af huset-afdelingen er så godt kørende, at personalet har svært ved at følge med.

Afslutningsvis satte vi tænderne i en lidt uinteressant tiramisu flankeret af en ordentlig rand luftfyldt flødeskum med chokoladesauce. Muligvis en tiramisu a la danoise.

Med forretter, pastahovedretter og dessert samt et par glas vin og øl måtte vi slippe cirka femhundrede kroner.

Det syntes vi var ok billigt, men må samtidig tilføje at det ikke var en madoplevelse, der ændrede vores liv. Så min ledsager og jeg var lidt slukørede, da vi forlod etablissementet.

Ceco Greek-Italian Restaurant, Leifsgade 2-4. Bordbestilling: 26 29 20 59 eller 60 80 85 03. Alle dage 16-23.
www.restaurant-ceco.dk


Læs mere i følgende artikler:

08.11.06 - [Spis Bryggen II] Det nye Bryggens sjæl: Café Alma
25.10.06 - [Spis Bryggen I] Middag med udsigt: Der er stilfuldt i himlen

På bryggebladet.dk den 22 november 2006.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet 18-2006 (udkom den 22. november).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet