HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

MERE LIV MELLEM HUSE OG PLADSER

Ørestad Kulturforum forventer tilløbsstykke til guidet rundfart til de nye byggerier i Sydhavnen i maj, hvor ikke-medlemmer også kan deltage

Af Kirsten Stabel, Bryggebladet 22.03.2006

De fysiske rammer – bygninger, gader og pladser – skaber ikke i sig selv liv i en by. en by. Der skal også være liv mellem husene. Derfor skal der opstå en bykultur i bredeste forstand som ramme om formelle og uformelle møder mennesker og mennesker imellem.

Ørestad Kulturforum vil skabe mere liv i Ørestad. Her ses Per Kirkebys skulptur i Ørestad Nord. (Arkivfoto)

Det mener Ørestad Kulturforum, som med sine knap 80 medlemmer gerne vil bidrage til udvikling af et aktivt kulturelt netværk for beboerne i Ørestad og omegn og for alle med tilknytning til området. Og derfor tilbyder foreningen nu en række vidt forskellige og spændende aktiviteter i sit forårsprogram.

Onsdag den 1. marts blev der lagt ud med et besøg i Metroens Kontrolcenter på Ørestadens Boulevard, og tirsdag aften den 28. marts gælder tilbuddet kunsten i Field´s, hvor direktør Marianne Christensen er guide.

I maj forventer bestyrelsen det helt store tilløbsstykke til en havnerundfart til de nye byggerier - især i Sydhavnen. Rundfarten starter og slutter ved kulturhuset her på Bryggen onsdag den 3. maj, og der er også adgang for ikke-medlemmer.

Undervejs ser man blandt andet det nye skuespilhus på Kvæsthusbroen, Operaen, Holmen, Torpedohallen og Den Sorte Diamant. I Sydhavnen: Den nye havnestad, frøsiloerne, den kommende cykel- og gangbro, Bryggebroen, og de ”hollandske” projekter i Teglværkshavnen.

Turen guides af arkitekterne Arne Gotved og Peder Boas Jensen, som vil give en kritisk gennemgang af planlægningen og arkitekturen.

Søndag den 7. maj står i Ballonparkens tegn – også her på Bryggen, og onsdag den 31. maj besøges Universitetshaven, et af de nye boligprojekter i Ørestad Nord. Projektleder Henrik Leksø fortæller om byggeriet, som består af både ejerlejligheder og andelslejligheder samt om det kommende idrætscenter.

Lørdag den 10. juni er der havevandring i H/F Sundbyvester og omegn, og søndag den 10. september er der guidet skov-og fugletur til Vestamager.

Arrangementerne er med undtagelse af havnerundfarten kun for medlemmer af Ørestad Kulturforum. Et medlemskab koster årligt 50 kr., men man behøver ikke bo i Ørestad for at være medlem.

Mere info og tilmelding på www.orestadkulturforum.dk

På bryggebladet.dk den 22. marts 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 05-2006 (udkommer den 22. marts).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet