HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

7-ELEVEN VIL TIL BRYGGEN

Beboere i ejendommen NjalSaga ikke begejstrede for idéen.

BRYGGEBLADET 21.12.2005 - Bryggebladet har erfaret, at 7-Eleven forhandler om at overtage glarmesterens forretningslokaler på hjørnet af Artillerivej og Njalsgade.

7-Eleven vil gerne etablere sig på Bryggen. De forhandler om at overtage glarmesterens lokaler på hjørnet af Artillerivej og Njalsgade. Sker det, kommer facaden måske til at se sådan ud. Fotomanipulation: ljg

7-Eleven har kastet sin kærlighed på lokalerne på grund af den attraktive placering på et af Bryggens mest trafikerede hjørner lige i nærheden af metrostationen.

Ifølge Bryggebladets oplysninger er det langt fra alle beboere i A/B NjalSaga, som ejendommen hedder, der er lige begejstrede for udsigterne til at blive nabo til en 7-Eleven-butik.

Beboerne frygter, at en døgnåben kiosk med fødevaretilberedning vil skabe for mange lugt- og støjgener.

7-Eleven kører med et forretningskoncept, der hedder ”convenience-butikker”, hvor kunderne kan købe mad, købmandsvarer samt drikke ”to go” døgnet rundt. Deres mundrette slogan:”Vi har alt undtagen lukket”, siger meget.

Mange kioskejere på Bryggen ånder sikkert lettet op, hvis planerne ikke bliver til noget.

Men ligegyldigt hvad så kommer der konkurrence i den nærmeste fremtid, når lokalplanen for Faste Batteri forventes vedtaget i begyndelsen af næste år. Her åbnes der mulighed for etablering af en Statoil-servicestation på det modsatte hjørne af Artillerivej og Njalsgade.

I øvrigt har 7-Eleven og Q8 tidligere på året indgået en strategisk samarbejdsaftale omkring drift af fire servicebutikker. Dog er der kun sat navn på én af disse servicestationer. Q8 har en servicestation på Artillerivej ved Weidekampsgade.

Seven Eleven har i dag 55 butikker i Danmark – hovedsagelig i København, Århus, Ålborg og Odense. Målet er at have 100 butikker i 2007. De danske 7-Eleven er en del af norske Reitan Handel ASA, som blandt andet ejer REMA 1000 og Pressbyrån i Sverige. På verdensplan har den amerikanske kæde 28.000 butikker fordelt på 23 lande.

Hvorvidt 7-Eleven får lov til at rykke ind på hjørnet af Njalsgade og Artillerivej, eller om de finder et andet ledigt gadehjørne på Bryggen, må tiden vise...agn/ljg

På bryggebladet.dk den 20. december 2005.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 20-2005 (udkommer den 21. december).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet