HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGENS BOGHANDEL OVERLEVER

En af Bryggens ældste forretninger fortsætter. Boghandlerne Jespersen har solgt forretningen til Vibeke Cramer.

BRYGGEBLADET 21.01.2004 - Efter næsten tre årtier på Bryggen har boghandlerparret Jespersen valgt at gå på pension. De overtog Bryggens Bog- og Papirhandel i 1974, men selve forretningen har eksisteret siden 1942. Den nye indehaver, Vibeke Cramer bliver blot den fjerde ejer af den traditionsrige butik.

Vibeke Cramer tog over den 1. januar, men kunderne kan stadig møde Jespersens bag disken. De har lovet at hjælpe til i hele januar måned. Til første februar står Vibeke Cramer alene.

Bryggens Boghandel

1. januar overtog Vibeke Cramer Bryggens Bog- og Papirhandel. Boghandlerparret Jespersen går på pension efter næsten 30 år på Islands Brygge. Foto: Ricardo Ramirez.

– Det bliver en stor mundfuld. Jeg har aldrig været selvstændig erhvervsdrivende før, siger Vibeke Cramer. Hun regner med, at hendes uddannelse som boghandler kan hjælpe hende på vej.

– Jeg har glædet mig utrolig meget til mit nye liv som selvstændig boghandler. Selvom det selvfølgelig også gerne skal blive en god forretning, er det først og fremmest min kærlighed til bøgerne, der skal drive værket, siger Vibeke Cramer.

Vibeke havde et uafsluttet kultursociologi-studium samt mange års ansættelse i forskellige ulandsorganisationer både i Danmark og udlandet bag sig, da hun i 2000 besluttede at skifte spor. Hun blev såkaldt voksenlærling i Atheneum Boghandel i Indre By, og kan i dag kalde sig uddannet boghandler.

Endnu mere fokus på bøgerne

Boghandlen skal fortsætte i samme stil som hidtil med den personlige service i centrum. Men Vibeke Cramer forventer dog at lave nogle indretningsændringer. Hun vil ikke lave en egentlig bogcafe, som det kendes fra eksempelvis Paludan i Krystalgade, men regner med at få plads til et par bløde møbler, hvor kunderne vil kunne sætte sig for at bladre i bøgerne.

– Jeg har overtaget en dejlig butik, som dog trænger til en kærlig hånd. Jeg vil sætte endnu mere fokus på bøgerne, men vil også fortsat føre et stort udvalg af papirvarer. Bryggens Boghandel er jo at sammenligne med en provinsboghandler, på trods af at den ligger tæt på Københavns centrum – så papirvarerne er en vigtig del af forretningen, forklarer Vibeke Cramer.

Forretningen bliver i fremtiden en smule mindre. De lokaler, som i dag rummer bogudsalget, glider ud af lejekontrakten med A/B Egilshus. Ifølge Bryggebladets oplysninger forventer andelsboligforeningen at lægge disse lokaler sammen med nabolokalet, som i dag huser foreningens kontor, og dermed lave plads til endnu en forretning på havnefronten. Der bliver formentlig tale om en butik i helsekostbranchen.

Boghandlens ejerskifte har været en lang og til tider besværlig proces, men i sidste ende er det lykkedes at sikre, at bryggeboerne også i fremtiden vil have deres egen boghandler, hvilket glæder mange af de trofaste kunder.

– Det ville ganske enkelt have været ubærligt, hvis der var åbnet endnu en café. Ikke fordi jeg ikke bryder mig om cafeer. Mere fordi boghandlen er en institution, der medvirker til at gøre Bryggens butiksliv mere mangfoldigt, sagde en kunde til Bryggebladet i sidste uge.

Ægteparret Jespersen skal nu nyde deres otium i huset på Kongelundsvej og i sommerhuset på Knud Jespersens højtskattede fødeø Bornholm.

Vibeke Cramer forventer at afholde en indvielsesreception til foråret, når hun er kommet mere på plads. Her vil bryggeboerne også få lejlighed til at sige farvel til Jespersens. Bryggebladet ønsker Jespersens et godt otium, og takker dem og Vibeke Cramer for, at det lykkedes at bevare den lokale boghandel. agn

På bryggebladet.dk den 21. januar 2004.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet den 21. januar 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet