HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

Bryggens Nettoudvidelse

Bryggen var en brugsforening indtil sidste onsdag. Men en ny Netto-butik har nu sendt os hovedkuls ind i A.P. Møllers forbrugsverden.

BRYGGEBLADET 19.11.2003 - Der er lokalpolitik, kulturhus, festivaler og trafikproblemer. Der er vigtige nyheder, som kræver mediernes opmærksomhed, og så er der de virkelig vigtige nyheder. Dem der har betydning for vores hverdag, vores økonomi, vores indkøb.

»Danmark er en brugsforening«, sagde historikeren Palle Lauring engang, da han ville beskrive hele den danske befolkning i én eneste sætning. Men tiderne skifter - især på Bryggen, der ikke længere bare er en brugsforening, men nu også en endnu mere integreret del af AP Møllers gigantiske forbrugsunivers.

Bryggens status som uindtagelig kulturel bastion for de danske brugsforeninger - undskyld, dén danske brugsforening, undskyld den nordiske gigantbrugsforening - bliver nu udfordret af en sort terrier med en gul indkøbspose i kæften.

Kø foran den nye Netto-butik

Billige computere og fjernsyn til ingen penge skabte en lang kø, da den nye Nettobutik på Axel Heides Gade åbnede sidste onsdag.

Man hører reklamestemmen for sit indre øre: NU er den her – Netto har åbnet en butik på Islands Brygge, og det er ikke kejserens nye klæder. For hvorfor købe en liter skummet på Njalsgade til 6,50, når det samme produkt kan købes på Axel Heides Gade for 6,25? Det er jo alligevel Arla det hele.

Selv formanden for den lokale Super Brugsen, Rudi Sommerlund, var stået tidligt op for at få fat i konkurrentens gode tilbud.

– Jeg har stået her siden klokken fem minutter over seks, sagde den glade og forventningsfulde brugsforeningsformand til den fåmælte og klatøjede udsending fra Bryggebladet.

Ligesom de fleste andre i den store kø kom han for at få fingrene i slagtilbudet – en hel bærbar computer til noget nær det halve.

– Der er vel cirka 25 computere derinde, sagde formanden med begejstring, og jeg er nummer seks i køen, så jeg burde være sikker på at få en af dem.

At dømme efter køen foran butikken var Netto-åbningen et af de største lokale tilløbsstykker i år. Godt 130 bryggeboere stod i kø, de første var på plads før klokken seks, og de fleste drømte om en billig bærbar computer og et nyt fjernsyn til ingen penge.

Den nye Netto-butik

I butikken kunne man skrive sig på en liste, i fald Nettofolkene fik fat på nogle flere billige computere. Deres udsendte gav efter for den tiltagende købstrang og skrev sig på. Nu bliver det spændende, om Nettolisten i virkeligheden er en bruttoliste uden garanti for billigt indkøb.

Nettos jazzorkester forsøgte at spille lidt varme i kinderne på de frysende kunder, og butikkens personale uddelte gratis rundstykker og kaffe. Thi sådan er reglerne i den glade forbrugskultur: her trækker gratis og billigt folket til og holder humøret højt. Det har det gigantiske AP Møller-firma fattet lige så godt som verdens største brugsforening.

Butikschefen hedder i øvrigt Hayati Yilmaz og har været ansat i Netto i otte år. Han var en travl mand sidste onsdag. kls

På bryggebladet.dk den 19. november 2003.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet den 19. november 2003.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet