HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRAND I A/B BERGTHORA VAR PÅSAT

10 familier måtte genhuses som følge af massive røgskader. Politiet efterlyser vidner

BRYGGEBLADET 18.03.2005 - Politiet er nu helt sikker i sin sag: Branden, der brød ud i A/B Bergthoras cykelkælder i onsdags, skyldtes ikke kortslutning eller andre tekniske uheld.

Politi og brandvæsen var hurtigt til stede. (Foto: Jean Gauthier)

- Vi er helt overbeviste om, at en eller flere personer har sat påsat branden. Enten er det en person med nøgle til cykelkælderen, eller også har cykeldøren stået åben. Der er i hvert fald ingen tegn på, at døren er brudt op, udtaler vicekriminalkommissær Preben Kristensen fra politiets brandtekniske afdeling til Bryggebladet.

Branden blev opdaget af nogle unge drenge, Tunde og Oliver, der opholdt sig i stuelejligheden i Artillerivej 58.

- Vi opdagede, at der kom røg op af gulvet i vores lejlighed og slog straks alarm. Det var der også andre i naboejendommen, der gjorde, og to minutter efter var brandvæsenet tilstede, siger Tunde Adetundjii.

Det er tilsyneladende en cykelanhænger, der har været anvendt til pyroman-branden. Anhængerens finerkasse har fået ilden til at brede sig til en trækrybbe, som stod ved siden af.

Brandvæsenet fik branden under kontrol ved 17-tiden men måtte inden da sprænge døren til en lejlighed i Gunløgsgade og måtte bryde gulvet op for at få ilden helt under kontrol.

- Så noget tyder altså på, at ilden har ulmet i hvert fald i nogle timer, fortæller Preben Kristensen.

Større oprydningsarbejde venter

Ingen personer kom til skade under ildebranden, men onsdag aften kunne brandvæsenet konstatere at et af kælderrummene med indbo i cykelkælderen var total udbrændt, noget af kældergangen brandskadet og resten af cykelkælderen samt de to hjørnelejligheder ovenover cykelkælderen var røgskadede.

Kablerne til Bryggenet er fuldstændig smeltet sammen, og et kælderrum er fuldstændig udbrændt. (Foto: Ricardo Ramirez)

Ifølge ejendommens varmemester Kenneth Mailund måtte 10 familier genhuses den første nat på grund af de massive røgskader.

- De fleste familier er imidlertid allerede flyttet tilbage igen. Til gengæld har alt 17 lejligheder fået afbrudt deres telefon og internetforbindelse, fortæller Kenneth Mailund.

- Kablerne til Bryggenet er fuldstændig smeltet sammen, og de berørte lejligheder skal nok regne med mindst en uge før forbindelserne er etableret igen, tilføjer han.

Der ligger nu et stort forsikrings- og oprydningsarbejde og venter, ligesom politiets brandtekniske afdeling efterlyser vidner, der har set mistænkelige personer i Bergthoras baggård onsdag eftermiddag. Københavns Politi kan kontaktes på 38 10 14 48. tkj

På bryggebladet.dk den 18. marts 2005.
Redigeret udgave af denne artikel bringes i Bryggebladet 05-2005, der udkommer den 23. marts.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet