HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

MIKKEL KESSLER WBA-VERDENSMESTER

Udboksede Manny Siaca og blev dagen efter hyldet på Cafe Haraldsborg.

BRYGGEBLADET 17.11.2004 - Brygge-drengen Mikkel Kessler vandt i fredags WBA-verdensmesterskabet i professionel boksning efter en regulær udboksning af puertoricaneren Manny Siaca, der allerede blev stoppet ved indgangen til ottende i en kamp, der ellers var planlagt til 12 runder.

WBAs verdensmesterskab er det foreløbige højdepunkt i en professionel karriere, der indtil videre har ført 34 sejre og ingen nederlag med sig. Den blot 25-årige Kessler er således allerede en særdeles erfaren bokser og har tidligere været indehaver af verdensmester-titlen i et af de mindre forbund. Nu kan han sigte endnu højere.

I bokseverdenens rod af organisationer og forbund, der uddeler verdensmesterskabstitler til folk, der uddeler øretæver, regnes WBA stadig som en af de tre store og derfor mest betydende titler. Meget tyder derfor på, at Kesslers fremtid kan medføre indbringende kampe i professionel boksnings hovedland, USA.

Ifølge avisreportagerne lørdag var Kessler ganske suveræn og vandt samtlige omgange i kampen. Kampen kunne kun ses som pay-per-view på tv, fordi promoter Mogens Palle ikke som tidligere har en fast tv-aftale.

Den manglende aftale er i øvrigt et af de eneste punkter, der kan forhindre Kessler videre færd mod stjernerne. Palle-imperiet er økonomisk presset, og det kan få fatale konsekvenser for dansk professionel boksning. Hvis det skulle gå så galt, virker det dog sandsynligt, at Kessler kan få en aftale med en udenlandsk promoter.

En anden forhindring er Kesslers bokse-kollega Mads Larsen. Han var oprindeligt udpeget til at bokse VM-kampen mod Siaca, men blev forhindret på grund af en skade. Derfor fik Mikkel Kessler den store chance og greb den. På sigt kan det åbne for et vaskeægte dansk opgør om VM-bæltet.

Efter kampen blev Kessler hyldet i Brøndby Hallen, hvorefter han fortsatte til festivitas i København. Men Kessler glemte ikke sine rødder og troppede derfor vanen tro op på Cafe Haraldsborg. Denne gang ventede han dog til lørdag eftermiddag med at ringe med klokken. Det betyder som bekendt, at der skal gives øl til alle gæster, og Kessler måtte derfor hoste op med to kasser øl til de begejstrede gæster. Hvornår Kessler skal i ringen næste gang, er endnu ikke planlagt. agn

På bryggebladet.dk den 16. november 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 18-2004 (udkommer 17. november).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet