HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

SEEST-ULYKKE FÅR KONSEKVENSER PÅ BRYGGEN

Skærpede sikkerhedskrav til opbevaring af fyrværkeri får betydning for de butikker på Bryggen, der sælger nytårskrudt.

BRYGGEBLADET 15.12.2004 - Som følge af fyrværkeri-ulykken i Seest ved Kolding er kravene til opbevaring af fyrværkeri blevet skærpede. Det kommer også til at få betydning for de forholdsvis få butikker, der sælger krudt på Bryggen.

Hos farvehandleren var man således usikre på, om man overhovedet skulle sælge fyrværkeri i år.

- Vi har haft mange overvejelser for og imod. Lige efter ulykken var vi slet ikke sikre på, hvad der ville ske. De nye regler betyder, at vi må opbevare langt mindre fyrværkeri i butikken. Men da vi havde bestilt fyrværkeri til dette år, inden de nye skærpede regler trådte i kraft, har vi aftalt med leverandøren, at vi får fyrværkeriet leveret i flere omgange og dermed i mindre portioner, fortæller Jette Ekstrøm Jensen fra O. Nørbys Eftf. i Isafjordsgade.

- Jeg er faktisk ikke selv særlig begejstret for at skyde krudt af, så vi har altid været meget opmærksomme på sikkerheden, tilføjer hun.

Hos SuperBrugsen er meldingen nærmest enslydende. Butikken sælger så meget krudt, at man hidtil har opbevaret det i en container i gården.

- Det skal vi også gøre fremover, men de nye regler betyder, at containeren skal hegnes ind og placeres i midten af gården så langt væk fra bygningerne som muligt. Politiet er i øjeblikket ved at godkende vores ansøgning, så vi begynder tidligst at sælge krudt i slutningen af indeværende uge, fortæller souschef Peter Omby til Bryggebladet.

Hos Fakta har man ikke solgt nytårskrudt i de sidste fire år. En medarbejder fortæller, at man ikke var i stand til at opfylde kundernes behov for fyrværkeri, samtidig med at man overholdt sikkerhedsreglerne. Derfor har butikken fravalgt at sælge fyrværkeri.

Samme melding kommer fra Netto på Artillerivej. Netto sælger ikke fyrværkeri på grund af de store sikkerhedskrav.

Heller ikke flere af de kioskejere, som Bryggebladet har snakket med, har planer om at sælge fyrværkeri i år.

- Inden ulykken i Kolding, var jeg i gang med at undersøge mulighederne for at sælge krudt. Men det har jeg droppet nu, fortæller Thomas fra Bryggens Konfekture således.

Både hos SuperBrugsen og O. Nørby er man meget opmærksomme på at overholde lovkravet om kun at sælge til personer over 18 år. Begge steder er meldingen, at man hellere tjekker legitimation en gang for meget end en gang for lidt.

I det hele taget er meldingen fra de butiksejere, vi har snakket med, at man håber, at folk er endnu mere forsigtige i år. Denne opfordring deltager Bryggebladet gerne i, og vi bringer derfor Fyrværkeri-kampagnen i Danmarks anbefalinger her på siden. agn

Læs mere om fyrværkeri-sikkerhed på www.fyrvaerkeri.dk og www.pyroteknik.dk .


BEREDSKABSSTYRELSENS ANBEFALINGER:

* Tag kun ét stykke fyrværkeri ad gangen
* Tænd kun fyrværkeri udendørs
* Affyr raketterne fra et stativ eller rør
* Brug en spand med sand til røret, hvis jorden er hård
* Tænd ikke fyrværkeri i nærheden af brandfarlige steder
* Hold afstand til det tændte fyrværkeri, se sikkerheds-afstand på fyrværkeriet
* Skynd dig væk, når du har tændt fyrværkeriet
* Hold kæledyrene inde nytårsaften
* Se efter om fyrværkeriet er godkendt af Beredskabsstyrelsen & mærket med BRS-nr.

På bryggebladet.dk den 14. december 2004.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 21-2004 (udkommer 15. december).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet