HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

75.000 TIL KULTURHAVN 2003

Det gode vejr og de mange aktiviteter lokkede mange københavnere til Havneparken. Kulturhavn skal være en festival, som København ikke kan undvære, mener lederen af Kulturhavn.

Med 75.000 deltagere i forrige weekends Kulturhavn 2003 har festivalen efterhånden slået sit navn fast som Bryggens og Københavns nye sommerfestival. Det var da også en glad og overvældet Nanna Sørensen, leder af Kulturhavn, som Bryggebladet fangede i sidste uge, efter den sidste gæst var gået hjem.

Grill ved Kulturhuset

Kulturhusets sommergrill var en stor succes under kulturhavn.

- Det har været helt fantastisk. Vi har nærmest kun fået positive tilbagemeldinger fra både de deltagende foreninger, bryggeboerne, forretningerne langs havnen og ikke mindst de mange gæster fra resten af København. - Vores mål har været at skabe en folkelig fest med gratis aktiviteter. Samtidig skulle det gerne være en festival, som København ikke kan udvære. Begge mål mener jeg, vi efterhånden har nået, siger Nanna Sørensen.

- Med så mange forskellige aktiviteter appelerer vi bredt. Men samtidig er det mit indtryk, at det deltagende publikum virkelig har lyst til at få en oplevelse. Det er ikke en festival, hvor hovedformålet er at drikke øl.

Selvom Kulturhavn 2004 stadig afventer en formel kommunal beslutning, tyder politikernes begejstrede udmeldinger på, at Bryggen også næste år kan forvente at byde velkommen til foreninger og gæster. Årets budget lød på to millioner kroner, heraf er halvanden million direkte kommunalt tilskud, men noget tyder på, at man næste år får endnu flere penge at arbejde med. Kulturborgmester Martin Geertsen (V) har foreslået at øge tilskuddet, hvilket blandt andet støttes af socialdemokraterne.

- Hvis vi får flere penge, skal de bruges til at udvide antallet af aktiviteter. Der er ikke plads til mere i den nuværende Havnepark, men næste år regner vi også med at tage den nye del af Havneparken i brug. På sigt er mit mål også at inddrage områderne længere mod syd i Havnestad, måske allerede fra næste år, siger Nanna Sørensen.

East Coast Divers

Kulturhavn 2003: East Coast Divers lærte festivalgæsterne at dykke.

Som en god leder vil hun ikke fortælle, om sine favoritaktiviteter, men peger i stedet på helheden og mangfoldigheden som det fede og smukke ved Kulturhavn.

- Det er fantastisk, at man både kan danse, spille teater, synge, læse eventyr, stå på ski, deltage i triathlon og meget, meget mere. Jeg synes, de mange aktiviteter supplerer hinanden godt, men vi vil gerne have endnu flere foreninger med, slutter hun.

For at nå dette mål sendte man på indvielsesdagen symbolsk 100 flaskeposter afsted indeholdende en opfordring til finderen om at melde sig ind i en forening og få foreningen til at deltage i Kulturhavn 2004. agn

Bryggebladets turnering Bryggen Open i Petanque blev endnu engang afholdt i forbindelse med Kulturhavn. De Runde Drenge slog Grevlingerne i en tæt finale. Læs mere om turneringen i Bryggebladet 12-2003 og se billeder fra turneringen ved at klikke her .

Triathlon

Kulturhavn 2003: Københavns Triathlon Klub af 1986 arrangerede en 10 pct. ironman.

BigSplash hopper i havnen

Kulturhavn 2003: BigSplash var endnu engang på plads. Her kunne man både hoppe i havnen fra trampolin og...

BigSplash gymnastik

Kulturhavn 2003: ...lave gymnastik på landjorden.

Liquet på scenen i kulturhuset

Kulturhavn 2003: Liquet spillede i kulturhusets store sal.

Sækkepibemusik

Kulturhavn 2003: Lørdag eftermiddag gav The Heather Pibes and Drums of Copenhagen prøver på deres musik.

Terra Nova performanceteater

Kulturhavn 2003: Terrra Nova lavede performanceteater ved Pinen lørdag.

På bryggebladet.dk den 13. august 2003.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet den 13. august 2003.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet