HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

NOKKEN I OPRØR

30-35 flydende, mondæne parcelhuse på pontoner til en pris af to til fire millioner per husbåd skal placeres foran en af havnens sidste oaser, H/F Nokken - hvis det står til Københavns Havn.

BRYGGEBLADET 13.08.2003 - For københavnere med tegnebogen i orden og drømme om at bo på vandet er der nu håb forude. For det 80 år gamle fiskerleje for enden af Islands Brygge, der nu er en haveforening med plads til både de skæve eksistenser og alternative småfamilier, er der til gengæld ikke meget at råbe hurra for. Københavns Kommune har sammen med Københavns Havn planer om lave plads til 30-35 husbåde ved strandengen ud for den lille haveforening. Husbåde der i princippet kan være 7 meter høje, 30 meter lange og 6 meter brede. Dertil kommer tilkørselsforhold og parkeringspladser foran Nokken.

Per Johansen fra Nokken ved protestskiltet, som Nokken har opsat

Per Johansen og resten af Nokken raser over kommunens husbådeplaner.

- Det husbådeprojekt, vi har fået færten af, er ikke bare gamle, ombyggede skibe, der vugger på vandet, romantisk indrettede med masser af kulørte potteplanter udenfor. I realiteten er alle de eksempler, Københavns Havn viser på ‘husbåde’, snarere nybyggede, firkantede, fleretagers træ- og stål parcelhuse placeret på betonpontoner. Man kunne lige så godt lave en opfyldning af et areal af havnen, der kunne rumme 35 villaer. Men det ville nok ikke være så let at få manipuleret sådan et forslag igennem, siger Per Johansen fra Nokken til Bryggebladet.

Københavns Havn er noget mere positiv overfor planerne:
- Det er rigtigt, at vi sammen med kommunen har lagt op til gøre plads til husbåde af den omtalte størrelse, men sådan behøver pilotprojektet ikke at se ud. Lige nu forestiller vi os eksempelvis kun, at halvdelen at bådene skal være nye. De andre skal være eksisterende husbåde, siger Britta Køster, udlejningschef i Københavns Havn. Hun vil dog ikke ud med, hvornår og hvordan lokalområdet får noget at vide om havnens ambitiøse planer. "Vi har ikke noget på skrift, før vi har prissat, hvad de enkelte husbåde kommer til at koste", oplyser hun.

Formanden for Islands Brygges Lokalråd, Jørgen Thyregod, er rystet over denne form for hemmelighedskræmmeri:
- Hverken lokalrådet eller beboerne på Nokken er blevet kontaktet om dette enorme projekt. Det undrer mig meget. Det er jo ikke små joller, der skal ligge ud foran Nokken. Hvor er demokratiet henne, når lokalbefolkningen først bliver inddraget, når løbet er kørt?, spørger han. tkj

På bryggebladet.dk den 13. august 2003.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet den 13. august 2003.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet