HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

KØBENHAVNS HAVN VIL STOPPE FARTBØLLER

Hastighedsgrænse på seks knob indføres for at forhindre sammenstød mellem speedbåde og havnens øvrige trafikanter.

BRYGGEBLADET 11.08.2003 - Bryggeboere, der ofte nyder vejret og udsigten i Havneparken, har formentlig ikke kunne undgå at bemærke de seneste års stærkt øgede bådtrafik i havnen. Kajakker, robåde og joller blander sig med større fritidsbåde og hurtige speedbåde. Midt i det hele kan folk også finde på at hoppe i havnen, selvom det egentlig er forbudt udenfor de deciderede havnebade.

Bryggebladet har ved selvsyn flere gange konstateret hvordan sejladsen foregår mere eller mindre ukontrolleret. Smarte - ofte unge mennesker - i lynhurtige speedbåde sejler nærmest zig-zag mellem havnens øvrige trafikanter. Heldigvis er der endnu ikke sket større ulykker, og nu vil Københavns Havn ifølge gratisavisen Urban indføre hastighedsgrænser.

Københavns Havn håber at fartgrænserne vil få alle speedbåde til at tage det lige så roligt som denne (arkivfoto 2002).

- Meget af havnen er blevet rekreative områder, og der skal alle kunne være og færdes sikkert. I dag siger reglementet blot, at der skal sejles med forsvarlig fart. Men mange sejler alt for stærkt, og så må vi have nogle mere konkrete hastighedsgrænser, udtaler havnekaptajn Søren Andersen til Urban den 10. juli.

I området ud for Havneparken bliver der derfor snarest indført en hastighedsgrænse på seks knob (11 km/t). Det er kun politiet, der kan udstede bøder for overtrædelse af hastighederne. Politiet tager derfor jævnligt ud med Københavns Havns havnepatrulje, som kontrollerer havnen hver dag. Det er den samme patrulje som tilser at folk ikke hopper i havnen udenfor havnebadene. agn

På bryggebladet.dk den 11. juli 2003.
Artikel bragt i Bryggebladet den 13. august 2003.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet