HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

100-ÅRS FEST

Stor festival i kulturhuset til september i anledning af Bryggens 100-års jubilæum. Alle er velkomne til at deltage i planlægningen.

BRYGGEBLADET 09.03.2005 - At Islands Brygge er i rivende udvikling, forandring, udbygning, gider man vel snart hverken fortælle om eller høre på mere, så nu er det på tide at se det hele med sine egne øjne.

Til efteråret bliver det muligt for alle at se, høre, opleve og mærke 100 års bryggehistorie, når hele kulturhuset, baggårdene, Havneparken, Langebro og kendte som ukendte steder på Bryggen inddrages i festligholdelsen af Islands Brygges 100 års jubilæum som beboelsesområde.

Der er nemlig sket ikke så lidt, siden Islands Brygge var en kedelig kyststrækning langs stien, der nu hedder Artillerivej, langt, langt fra København.

I flere måneder har en gruppe bryggeboere arbejdet på at skabe den helt store ramasjang af et jubilæum, og nu er i hvert fald datoerne for den store festival i kulturhuset på plads. Fra den 3. til 18. september er hvert eneste lokale i kulturhuset booket og klar til at modtage alle med lyst til at vide mere om deres bydels omskiftelige historie eller bare være med til de mange arrangementer, der kommer til at fylde huset.

Selve programmet er ikke helt på plads endnu, men det er sikkert, at det kommer til at indeholde en række koncerter af lokalkendte kunstnere, sandsynligvis et teaterstykke, gengivelse af en stue fra 1905, historiefortælling for børn og voksne, et meget spændende videoprojekt, der involverer børn fra skolen, Københavns Ungdomstv og Bryggens Børneatelier2, debataftener, fotoudstilling, en speciel Bryggevin og/eller –øl, en ny hjemmeside for jubilæet med historiske fotos, foredrag og dertil guidede ture til kendte og ukendte hjørner af Bryggen.

Hvis interessen fra deltagere, sponsorer og frivillige er til det, bliver der måske også plads til en indendørs softfodboldturnering i kulturhusets sal, et udvalg af gammeldags retter og varer i Bryggens butikker og cafeer og et nyt vartegn for hele Bryggen. Plus alle nye ideer, der måtte komme til i de kommende uger…

Det er et ambitiøst projekt og fælles for aktiviteterne er, at de bliver til i et stort samarbejde mellem Bryggens mange institutioner og ildsjæle. Som deltagere i projektet kan indtil videre nævnes Skolen på Islands Brygge, Lokalhistorisk Forening, Bryggebladet, Bryggens Børneatelier2, Kulturhuset Islands Brygge, Foreningen Bryggenet, Københavns Ungdomstv, Lokalrådet, Forlaget Nostra, flere boligforeninger samt en række ildsjæle og idépersoner. Indtil videre. Der kommer hele tiden flere til.

Kulturel mangfoldighed

Det er en vigtig pointe bag festligholdelsen, at Bryggen skal fremvise sin kulturelle mangfoldighed både historisk og i forhold til i dag. Selvom festivalen fejrer 100 år, der er gået, kommer der mange arrangementer med kikkerten rettet mod fremtiden. Blandt andet spiller en håndfuld af måske fremtidens stjerner fra Bryggens musikmiljø i festivalugerne.

Det førnævnte videoprojekt for skolens børn handler om nutidens og fremtidens lokalhistorie, og nogle af debatarrangementerne kommer til at handle om Bryggens fremtidige udvikling. Der bliver alle muligheder for at spejle Bryggens historie med den hæsblæsende udvikling, der sker lige nu.

Festivalen er et kæmpe projekt, der involverer mange mennesker på Bryggen, og som gerne skulle kunne involvere endnu flere, inden det hele løber af stablen. Alle er velkomne til at være med uanset lyst og kræfter. Det gælder både frivillige, der gerne vil hjælpe med praktiske opgaver, og det gælder idemagere, kontaktskabere, sponsorer osv.

Det gælder også, uanset om I er repræsentanter for foreninger eller virksomheder eller repræsenterer jer selv. Der er som sagt allerede mange deltagere i projektet, og der er, udover oplevelsen ved at deltage i så stort et kulturprojekt, derfor alle muligheder for at lære Bryggen og dens mennesker meget bedre at kende.

Hvis nogen allerede nu har lyst til at deltage i planlægningsmøderne, så er I meget velkomne den 4. april kl. 19 i salonen i kulturhuset. Der er stadig brug for ideer og selvfølgelig for flere tilkendegivelser fra Bryggens mange boligforeninger, næringsdrivende, kunstnere og andet godtfolk. kls

På bryggebladet.dk den 9. marts 2005.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 04-2005 (udkommer den 9. marts).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet