HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

HALVMILLIONÆR PÅ 14 MÅNEDER

En toværelses bryggelejlighed er steget med yderligere en halv million kroner siden Bryggebladets seneste pristjek for 14 måneder siden.

BRYGGEBLADET 09.02.2005 - Både i de gamle og de nye dele af Bryggen er de massive prisstigninger på ejerlejligheder fortsat det seneste år. Men prisstigningerne skyldes i modsætning til tidligere ikke så meget Bryggens trendyhed, vurderer en lokal ejendomsmægler.

Udvikling i pris for en toværelses lejlighed i Snorreshus 1995-2005. Middel stand, almindelig størrelse og indretning, almindelig salgstid, ingen havneudsigt. (Kilde: Realmæglerne Musfelth)

- De seneste prisstigninger er i højere grad udtryk for generelle konjunkturstigninger, siger Michael Musfelth fra Realmæglerne Musfelth til Bryggebladet.

Bryggebladet har til dette nummer endnu engang bedt ham om at anslå prisen på en toværelses lejlighed i Snorreshus i middel stand uden havneudsigt. En sådan kunne i 1995 erhverves for anslået 350.000. I slutningen af 2003 vurderede Musfelth prisen til at være 1.350.000 og nu peger han på en pris på omkring 1.850.000.

- Udbuddet af ejerlejligheder i den gamle del af Bryggen er meget begrænset. Siden vi snakkede sammen for 14 måneder siden, er der kun solgt ganske få toværelses lejligheder. Det betyder selvfølgelig noget for prisen. Til gengæld er der kommet flere ejerlejligheder i den nye del af Bryggen i Havnestad. Men også her er priserne steget, forklarer han.

Desuden har nye lånemuligheder som afdragsfrie lån og flexgarantilån fået endnu flere til at efterspørge ejerboliger i hele landet. Så udbuddet er generelt alt for lille.

- De nye lånetyper har desuden gjort det så attraktivt for mange at blive ejere, at det efterhånden er svært for udlejerne at finde lejere til større herskabslejligheder, siger Michael Musfelth.

Hvad koster en havneudsigt?

- Et af de oftest stillede spørgsmål er, hvad koster en havneudsigt? Men det er også et af de sværeste at svare på, siger Michael Musfelth.

Prøv alligevel. Det er jo dig, der fastsætter prisen for sælgerne, så du må have en bedre fornemmelse end de fleste?

- Selvfølgelig har jeg en god fornemmelse. Hvis vi tager den omtalte toværelses lejlighed i Snorreshus i middelgod stand, ville jeg sige, at den ville koste 200-300.000 mere, hvis den lå rundt om hjørnet med havneudsigt, vurderer han.

- Men tager man en af de større tre-fireværelses lejligheder, er forskellen betydeligt større. Prisen er anslået 2,5 mio. kroner, hvis den ligger i Thorshavnsgade uden havneudsigt, mens en tilsvarende lejlighed med havneudsigt ville kunne indbringe 3-3,2 mio. kr.

Flere mæglere vil ind på attraktivt Brygge-marked

Bryggens stigende popularitet har også givet sig udslag i, at flere ejendomsmæglere har fattet interesse for Bryggen. Det kan blandt andet ses i nærværende avis' spalter, hvor Musfelth ikke mere er den eneste annoncør.

Snorreshus. (foto: Ricardo Ramirez)

- Jeg hilser konkurrencen velkommen. Jeg må acceptere, at jeg ikke mere er den eneste ejendomsmægler på Bryggen. Sådan må udviklingen nødvendigvis være, når der er tale om et populært område som Islands Brygge, siger Michael Musfelth.

- Min force er, at jeg kender området bedre end alle andre ejendomsmæglere. Jeg har været her før udviklingen tog rigtig fat, og derfor føler jeg mig bedre klædt på til at sælge Bryggens lejligheder end så mange andre. Jeg er ikke det største ejendomsmæglerfirma i København, men hvem siger også, at stort nødvendigvis er bedre? Jeg tror på, at en mindre og personlig ejendomsmægler med et afgrænset geografisk salgsområde og deraf følgende godt lokalkendskab i længden vil være bedre til at sælge lejligheder, siger han.

For Michael Musfelth er Bryggens særlige lokale ånd stadig en væsentlig salgsparameter.

- Jeg gør meget ud af at fortælle potentielle købere, at Bryggen er et aktivt lokalmiljø. Det tiltrækker særlige typer købere. I de gamle herskabslejligheder, som typisk er uden elevator og med små badeværelser, er køberne fortrinsvis folk i 30-45-års alderen. Mange af dem bliver tiltrukket af det særlige miljø, Bryggen kan tilbyde, forklarer han. agn

Links til andre artikler:

03.12.03 - Lejlighedsprisernes himmelflugt - 400 procent på ti år

På bryggebladet.dk den 8. februar 2005.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 02-2005 (udkommer 9. februar).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet