HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BUTIKSLIVET PÅ BRYGGEN ANNO 2006

Hvad mener du om Bryggens butikker? Giv os din mening og deltag i lodtrækningen om et gavekort på 500 kr. til en butik efter eget valg.

Af Anne Rumland og Anders Godthjælp Nielsen, Bryggebladet 08.11.2006

Nye børnetøjsbutikker er skudt op, møntvaskerierne står tomme, og der er forbavsende mange blomsterbutikker sammenlignet med bydelens indbyggertal.

Tilsyneladende er bryggeboerne begyndt at vaske tøj derhjemme, har masser af blomster omkring sig og småbørn løbende om benene. Eller hvad?

Hvad er dit indtryk af butikslivet på Bryggen, og er der butikker, du endnu må gå forgæves for at finde? Synes du, supermarkederne, cafeerne eller frisørerne giver god service? Har Bryggebroen ændret dine indkøbsvaner?

Det er blot nogle af de holdninger, vi gerne vil høre fra dig. Se mere i bunden af denne artikel eller brug talonen på bagsiden af Bryggebladet 17-2006, skriv til os og giv din mening til kende.

I 2002 lavede Bryggebladet en uvidenskabelig undersøgelse af, hvilke butikker bryggeboerne syntes, de manglede i lokalområdet.

103 personer svarede dengang. I dag gør Bryggebladet status over, hvad der er sket i de forløbne fire år.

Dengang stod en slagter og en fiskehandler øverst på listen over bryggeboernes butiksønsker – mere end halvdelen af alle pegede på disse. Dét er der i mellemtiden ikke gjort meget ved – ingen slagter eller fiskeforhandler har endnu fundet det rentabelt at starte forretning på Bryggen.

FDB’s monopol er brudt

Over en tredjedel af de indsendte besvarelser understregede ønsket om et nyt supermarked. Især var der utilfredshed med FDB’s (nu COOP’s) monopollignende position, og flere opfordrede Netto til at bryde.

Det er sket i mellemtiden i den nye frontier-bydel (den sydlige del af Bryggen), hvor også Rema 1000 har åbnet en filial.

Dog gav en hurtig rundspørge i sidste uge på gader og stræder det indtryk, at Netto ligger for langt væk for det gamle Bryggen til virkelig at give Fakta og SuperBrugsen alvorlig konkurrence.

Og der udtrykkes stadig utilfredshed med Fakta og SuperBrugsen, blandt andet når det gælder service og muligheden for at købe økologisk frugt og grønt.

Flere specialforretninger

De gode nyheder er, at bryggeboerne siden sidst har fået deres egen helsekostbutik – som en ud af fem bryggeboere efterlyste – og vi/de har fået muligheden for at købe italiensk brød, specialvarer og deli-katesser i lokalområdet i butikker som Il Pane di Mauro og Wulff og Konstali (i 2002 eksisterede den nu hedengange italienske delikatesse La Republica dog i Egilsgade).

Ligeledes har også café- og restaurantlivet blomstret de seneste år.

Boghandlen og apoteket fik Bryggen lov til at beholde, hvilket nogle påpegede vigtigheden af, og de (ganske vist få), som ønskede en decideret døgnkiosk, har netop fået en af slagsen på hjørnet mellem Njalsgade og Artillerivej.

Flere tøjbutikker (på ønskelisten hos 16 procent), en skobutik (10 procent)) og en sportsforretning (3 procent) er det også blevet til.

Deltag og vind 500 kr.

Men helt i mål er vi næppe nået, og Bryggebladet opfordrer hermed til, at man udfylder og indsender spørgeskemaet på bagsiden eller endnu bedre sender en mail til butiksliv@bryggebladet.dk med en kommentar til, hvilke butiksbehov Islands Brygge ikke opfylder og alle øvrige kommentarer.

På baggrund af alle svar vil vi forsøge at lave en ny, uvidenskabelig statistik og trykke et udvalg af de forhåbentlig rigtig mange uddybende holdninger, vi modtager. (De vil optræde som anonyme i avisen, men vi skal kende dit navn og din adresse).

For fire år siden lokkede vi jer til at svare ved at trække lod blandt samtlige svar om et gavekort på 500 kr. til en butik efter vinderens valg. Det gør vi også i 2006.

SÅDAN GØR DU:

Send en mail med dine svar på følgende spørgsmål.

1. Hvilke butikstyper savner du på Bryggen? Eller er du tilfreds med udbudet? Begrund dit svar.

2. Har Bryggebroen ændret dine indkøbsvaner? Hvorfor – hvorfor ikke?

3. Alle andre kommentarer!

Send din mail til butiksliv[snabel -A]bryggebladet[punktum]dk

For at undgå for meget spam skal du kopiere ovenstående mailadresse og sætte de rigtige tegn ind.

Husk at anføre navn og adresse (vil ikke blive offentliggjort i Bryggebladet).

Alle indsendte kommentarer modtaget inden torsdag den 30. november kl. 12 deltager i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. til en butik efter vinderens valg.

På bryggebladet.dk den 8. november 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 17-2006 (udkommer den 8. november).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet