HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BORGMESTER: – ENIG. BØRN BØR DA GÅ PÅ SKOLEN I NÆROMRÅDET

Bo Asmus Kjeldgaard lyttede til to kritiske bryggeforældre og lovede at kigge på distriktsinddelingen igen.

Af Thomas Kjær Jensen, Bryggebladet 08.11.2006

I sidste uge inviterede Bryggebladet to bryggeforældre med på rådhuset, da vi skulle interviewe skole- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) om den nye skoledistriktsinddeling.

Forældrene Søren Browning (til venstre) og Lars Pedersen (til højre) fulgte med Bryggebladet til rådhuset. Det blev en heftig meningsudveksling om skoledistrikter med borgmester Bo Asmus Kjeldgaard (i midten). Foto: Ricardo Ramirez

De to forældre er utilfredse med beslutningen om, at børn fra blandt andet Ny Tøjhus ikke hører til i det lokale skoledistrikt.

Bryggebladet brugte notesblokken, mens forældrene Lars Pedersen (LP) og Søren Browning (SB) krydsede klinger med borgmesteren. Her et uddrag:

LP: Vores børn går i daginstitutioner, hvor de har skabt kontakter og venskaber. Nu skal de ikke fortsætte en naturlig udvikling fra børnehave til skole, blot fordi de bor på den forkerte side af vejen? Det kan umuligt være børnenes tarv, der gælder her.

SB: Og så er der skolevejen. Har du nogensinde gået gennem kryds som Artillerivej/Njalsgade/Ørestads Boulevard om morgenen?

– Jeg er helt enig med jer. Vi har sovet i timerne. Vi har været alt for lidt på forkant med udviklingen. For selvfølgelig skal børn i lokalområdet også høre til på den lokale skole, svarede borgmesteren.

– Det ligger i vores forslag til Børneplan II, som er en videreudbygning af planen for daginstitutionerne. Det er vigtigt for identiteten og sammenhængen i børnenes liv, at den lokale skole kan opsuge nærmiljøets børn. Specielt i et område som jeres, hvor der ér stor forskel på Bryggen og resten af Amager.

– Jeg har krævet mere turbo på skolebyggeriet – og det er derfor, Skolen på Islands Brygge nu udbygges til fire spor. Det er også derfor, jeg har fået penge en helt ny skole i Ørestad. Den kan så opsuge nogle af de børn, der geografisk ligger langt væk fra Bryggen.

SB: Men hvad hjælper det os her og nu? Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Hvis min søn ikke kommer på Skolen på Islands Brygge, så sender jeg ham i privatskole. Vi er blandt andet flyttet til Bryggen, for at han kan gå i en god skole. Men nu kan vi måske ikke engang finde en privatskole, fordi kommunen ikke i tide har gidet at informere. Det er gennem Bryggebladet og Amager Fælled Skole, at vi er blevet opmærksomme på, at vi har et alvorligt problem for vores femårige dreng.

– Man regner med, at det tager fire år, før der står en ny skole. Så, ja. Jeg kan godt se, at I er kommet i klemme. Jeg er også ked af vores lave informationsniveau. Det må vi blive bedre til i fremtiden. Samtidig vil jeg gerne sige, at jeg er meget åben over for gode ideer til, hvad man kan gøre her og nu. Har I nogle forslag?

SB: Man kunne give en slags dispensation til os, der bor her nu, og sige, at vi får adgang til skolen, hvorimod nytilflyttere hører til i et andet distrikt, også selvom de flytter ind på samme gade. Reelt drejer det sig jo ikke om så forfærdelig mange børn.

LP: Eller kigge på distrikterne igen. Hvorfor hører børn langt ude på fælleden til skolen, når vi, der bor lige om hjørnet, ikke er med?

– Men hvad er der egentlig galt med Amager Fælled Skole? spurgte Bo Asmus Kjeldgaard.

LP: Jeg har sådan set ikke noget mod Amager Fælled Skole. Men hvornår er det blevet sådan, at man skal tvangsflytte såkaldt ressourcestærke familier til et andet skoledistrikt, for at andelen af tosprogede skal falde?

– Så vidt jeg forstår, er det heller ikke problemet hér. Det handler om, at der ganske enkelt ikke er plads. Men i øvrigt ér Amager Fælled en rigtig god skole. Jeg har selv besøgt den flere gange – og det, der foregår derude, er meget spændende og tidssvarende, svarede borgmesteren og fortsatte:

– Er I ikke bare nogle forkælede forældre, der synes, at der går for mange med brune øjne på de andre folkeskoler?

SB: Jeg er ikke bleg for at indrømme det. Vi er flyttet herud med en helt anden forventning end det, vi nu bliver tilbudt. Kommunen tvinger os til at vælge privatskole.

LP: Jeg synes ikke, vi er spor forkælede. Det er snarere kommunens planlægning, der er noget galt med.

– Jeg vil meget gerne kigge på distriktsinddelingen igen. For den lyder umiddelbart ikke helt logisk, ud fra hvad I har sagt. Men jeg må understrege, at jeg ikke kan sige noget om de præcise streger, der er trukket. Jeg vil også gerne kigge på hvor mange mennesker, der reelt har et problem til næste år. For i princippet er jeg enig med jer. Man bør da gå på den skole, der ligger i nærområdet, svarede borgmester Bo Asmus Kjeldgaard.

Og således sluttede mødet mellem borgmester og forældrene med, at de gav hinanden tilsagn om at følge op på sagen i løbet af de kommende uger.

Læs mere i følgende artikler:

08.11.06 - Borgmester: - Jo, vi har sovet i timen
08.11.06 - Ulige side af Njalsgade hører heller ikke til Bryggens skoledistrikt
04.10.06 - Åbenbart ikke rigtige bryggebørn

På bryggebladet.dk den 8. november 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 17-2006 (udkommer den 8. november).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet