HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

TO BRYGGEBOERE ER FYLDT 100 ÅR

Både Fru Wichmann og fru Else Heidt Poulsen rundede et helt århundrede i starten af oktober.

BRYGGEBLADET 08.10.2003 - Bryggebladet ønsker Fru Ingrid Wichmann til lykke med hendes 100 års fødselsdag, som blev afholdt den 3. oktober i sidste uge.

Da vi var på besøg hos hende, dagen efter hendes 100 års fødselsdag, var håndværkere i fuld gang med tagudskiftning uden for hendes vinduer.

– De laver et vældigt rabalder derude, men jeg havde aftalt med ingeniøren tidligere på ugen, at de skulle være stille i går når alle gæsterne var på besøg, sagde hun.

Børn, børnebørn og venner deltog i festen i sidste uge, og vi blev dagen efter tilbudt et lille glas portvin.

Fru Wichmann

Fru Wichmann fortalte glædeligt, at børnebørnene havde pyntet op med flag og tegninger. At kreativiteten også findes hos hendes børnebørn giver Fru Wichmann stor glæde.

Da vi spurgte hende om hun havde modtaget lykønskninger fra Dronningen svarede hun:

– Jo da, men hun har vel en sekretær til den slags.

Fru Ingrid Wichman debuterede som kunstner på Den Frie og udstillede adskillige gange ved Charlottenborgs Forårs- og efterårsudstillinger, samt på utallige gallerier, heriblandt en mindre udstilling ved Islands Brygges Kulturhus i 2002.

Blandt hendes yndlingsmotiver findes motiver fra havnen ved Islands Brygge. Hun har boet i lejligheden på gaden Islands Brygge siden 1936.

Selv om hun ikke har malet i de sidste fem år er Fru Wichmanns staffeli stadig centralt placeret i hendes lejlighed.

Bryggebladet ønsker samtidig Fru Else Heldt Poulsen til lykke med hendes 100 års fødselsdag i dag den 8. oktober.

Fru Poulsen

I 1908 flyttede Fru Poulsen, som fem-årig, fra København til Islands Brygge. Hun boede på fjerde sal i Egilsgade 59 i den nylig opførte ejendom Saga, på hjørnet af Artillerivej og Njalsgade. Senere hen, da hun blev gift, flyttede hun ned til første sal i samme opgang, sammen med hendes mand, glarmester Poulsen.

– Jeg kan huske, da vi flyttede herud til ørkenen, siger Fru Poulsen til Bryggebladet. Dengang, synes alle, at der var skrækkeligt langt fra byen til vores lejlighed.

Fru Poulsen fortæller, at hun måtte gå i privatskole på Vester Voldgade, da der ikke fandtes andre skoler i nærheden.

– Det kostede en krone om måneden i undervisningsgebyr, siger hun.

I 1927 åbnede hendes mand en glarmesterforretning i Egilsgade 8-10. Indtil 1950 koncentrerede hun sig om deres tre piger og familielivet, men omkring 1950, efter pigerne var flyttet hjemmefra, stod hun i forretningen og ekspederede. Den ene af hendes tre døtre bor stadig på Bryggen.

I 1974 overtog deres svend forretningen i Egilsgade og det er stadig ham, der ejer forretningen. Selv om forretningen har skiftet navn til Glarmester Sørensen, er navnet Poulsen stadig at se på facaden.

Fru Poulsen havde under besøget lidt svært ved at erindre antallet af børnebørn og oldebørn, men hun kunne med stor glæde fortælle om sit første tipoldebarns besøg i sidste uge.

Fru Poulsen bor nu på plejehjemmet på Peder Lykkes vej 65 – Crokusgang 178, hvortil lykønskninger kan sendes. ljg

På bryggebladet.dk den 8. oktober.
Redigerede udgaver af artikler bragt i Bryggebladet den 8. oktober 2003.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet