HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

NY TØJHUS REVISITED

Freja melder atter udsolgt. Nye købere til grunde langs Thorshavnsgade.

BRYGGEBLADET 08.09.2004 - Det norskejede selskab Hafonn A/S har erhvervet hjørnegrunden på Ny Tøjhusgrunden fra ejendomsselskabet Freja, efter at den oprindelige ejer - Olav Thon Gruppen - valgte at tilbageskøde grunden til Freja, da det stod klart "at markedssituationen gjorde det for risikabelt at bygge et nyt hotel, som det oprindeligt var hensigten".

Byggeplads på Ny Tøjhusgrunden

Udgravningerne er blandt andet gået i gang til PBU's byggeri.

- I henhold til lokalplanen må man slet ikke bygge boliger langs Amager Boulevard, siger Gudrun Christiansen fra Freja Ejendomme - det statslige ejendomsselskab, der har ejet og udstykket Ny Tøjhusgrunden.

- Men der er ingen krav i forbindelse med hotelbyggeri. I lokalplanen står der hotel eller andet serviceerhverv, forklarer hun.

Hafonn A/S forbereder allerede udlejning af kontorer gennem DTZ Denmark.

På den anden grund langs Thorshavnsgade er det et dansk ejet konsortium, repræsenteret ved advokat C.K. Knudsen, som får mulighed for at opføre 17.500 kvadratmeter boliger.

I øvrigt, har PBU (Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger) igangsat byggeriet af fire punkthuse som kaldes Tøjhus Have, mellem andelsboliger langs Weidekampsgade (Ny Tøjhus 1, 2 og 3) og Store Thorlakhus ved Njalsgade.

Der er tale om cirka 100 lejelejligheder, mellem 80 og 133 kvadratmeter, hvor medlemmer af PBU og BUPL (Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforening) har fortrinsret til lejlighederne.

For at forvirre tingene yderligere opfører I/S Ny Tøjhus 186 ejerlejligheder på hjørnet af Weidekampsgade og Klaksvigsgade under navnet Ny Tøjhus Have.

Byggeriet af begge projekter er iværksat indenfor de sidste måneder og forventes afsluttet mellem efteråret 2005 og foråret 2006. ljg

På bryggebladet.dk den 8. september 2004.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet den 8. september 2004.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet