HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

NJALSGADE-KOMPLEKSET: BYDELENS HJERTE

I løbet af et par år vil Ny Tøjhus og det gamle Bryggen betragtes som én sammenhængende bydel. SuperBrugsen rives ned.

BRYGGEBLADET 08.06.2005 - "Vi er så langt fremme med projektet, at vi kan præsentere det første oplæg til en tidsplan i løbet af sommeren", siger Jørn Tækker, som står bag selskabet Njalsgade Komplex A/S, der har erhvervet de gamle FDB-pakhuse, SuperBrugsens bygning og arealet bag supermarkedet.

De gamle pakhuse mod vest bevares og vil også fremover indeholde kontorer til især den kreative branche. (Foto: Ricardo Ramirez)

Blandt planerne er en gennemgribende renovering af FDB-pakhusene samt byggeri af 2.000 kvadratmeter butikslokaler i stueplan og 7.000 kvadratmeter boliger på området, hvor SuperBrugsen ligger i dag samt parkeringspladsen bag Brugsen og de mindre pakhuse på området.

– I første omgang drejer det sig om en renovering af pakhusene, men derefter om byggefeltet hvor blandt andet SuperBrugsen ligger. I henhold til lokalplanen skal der laves en sammenhæng mellem Ny Tøjhus og det gamle Bryggen, fortæller Jørn Tækker, som tilføjer, at SuperBrugsen skal flyttes inden byggeriet kan sættes i gang.

Selvom der er tale om et mindre butikstorv, vil området blive meget centralt placeret. Ved at inddrage Ny Tøjhus vil området kunne betragtes som bydelens hjerte.

Det nye byggeri bag SuperBrugsen tegnes af Plot-arkitekter, som blandt andet står bag Havnebadet, VM-husene i Ørestad, samt planerne for det nye Bryggen Syd..

– Det er nogle fantastisk dygtige arkitekter, siger Jørgen Tækker med optimisme.

Bryggebladet håber at kunne fortælle mere om de konkrete detaljer i projektet til august.ljg


Links til andre artikler:

04.05.05 - Njalsgade-kompleks solgt

På bryggebladet.dk den 8. juni 2005.
Redigeret udgave af artikel, der bringes i Bryggebladet 10-2005 (udkommer den 8. juni).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet