HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

NÆSTEN INGEN ULOVLIGE SODAVAND

Kun én forretning på Bryggen har i dag ulovlige sodavand. Myndighedernes øgede indsats har haft stor effekt.

BRYGGEBLADET 08.02.2006 - I det sidste stykke tid har det nærmest været umuligt at opdrive en ulovlig importeret sodavand på Bryggen. I sommeren 2005 fik Skat (tidligere ToldSkat) bedre muligheder for at gøre noget ved ulovlig import af udenlandske sodavand, og meget tyder derfor på, at indsatsen har virket.

Mohammed Zakria fra Discount International i Leifsgade er en af de kioskejere, der kun sælger lovlige sodavand med pantmærkning. (Foto: agn)

De pantløse sodavand blev solgt i danske kiosker, uden at der blev betalt moms og afgifter. Det ulovlige salg har været størst i København, særligt på Nørrebro, men også her på Bryggen var det nemt at købe billige, men altså ulovlige sodavand.

Sådan er det ikke mere. I hvert fald ikke, hvis man skal tro en uanmeldt rundtur, som Bryggebladet i sidste uge foretog til samtlige kiosker og pizzeriaer på Bryggen. Vi fandt kun ulovlige dåser i én lokal forretning, hvilket vækker glæde hos Skat:

– Vi har oplevet et markant fald i salget af ulovlige øl og vand overalt i København, siger Susanne Reinholdt, kontorchef i Skat, som ikke har specifikke tal fra Bryggen og derfor kun kan udtale sig om de generelle tendenser.

Det har ikke været muligt at træffe indehaveren af den forretning, som stadig har ulovlige sodavand på hylderne.

Men en anden kioskeejer hilser Skats hårdere kurs velkommen:

– Tidligere følte mange kioskejere, at de var nødt til at sælge ulovlige sodavand for at kunne klare konkurrencen, siger Mohammed Zakria fra Discount International i Leifsgade.

Razziaer på Bryggen

Skats sanktionsmuligheder over for kiosker med ulovlige sodavand blev forbedret i sommeren 2005. En kampagne lanceret under navnet Fair Play gav blandt andet mulighed for at beslaglægge ulovlige sodavand i forbindelse med razziaer. I januar i år startede kampagnens anden del. Med Fair Play II-reglerne i hånden kan myndighederne nu fratage næringsbrevet, hvis en forretning handler med ulovlige sodavand i særlig groft omfang.

I det hele taget har myndighederne i øjeblikket stor fokus på kiosk-verdenen. Der gennemføres razziaer med deltagelse af folk fra både Skat og politiet overalt i København. Foruden ulovlige sodavand fokuseres også på forhold som sort arbejde og moms-snyd.

Ifølge Bryggebladets oplysninger har der for nylig været razzia mindst to steder på Bryggen. I det ene tilfælde fandt myndighederne angiveligt flere mistænkelige forhold, mens en anden kiosk havde helt rene hænder. agn

På bryggebladet.dk den 7. februar 2006.
Redigeret udgave af artikel der bringes i Bryggebladet 02-2006 (udkommer den 8. februar).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet