HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BRYGGEBLADET MENER: JUBILÆUMSFEST I SOLENS TEGN

Leder i Bryggebladet 13-2005 (7.9.2005)

Sikke en markedsdag i lørdags! Solskin fra en klar himmel, masser af gode tilbud, hyggelig kommen-hinanden-ved og ikke mindst en skilling eller to i lommerne på de mange stadeholdere.

Bryggebladet snakkede med flere af stadeholderne, og det var langtfra exceptionelt at have tjent over 1.000 kroner på gamle ting, som blot havde stået og taget plads på loftet eller i kælderen.

1.000 kroner! Hva’be’har? Når det rygtes, er der nok mange en god Brygge-kræmmer, der ærgrer sig over, at de ikke fik en plads i gaden i år. Så når markedsgaden forhåbentlig gentages i 2005 kan det være, at det er nødvendigt at afspærre resten af Egilsgade for at give plads til alle stadeholderne?

Markedsgaden, koncerterne, de mange spændende rundvisninger og foredrag med meget mere i anledning af Bryggens 100 års fødselsdag er blevet til i kraft af de mennesker, som mødte op, da kulturhuset og Bryggebladet indkaldte til en informationsdag tidligere på året. Forud for dette arbejde havde en mindre gruppe ildsjæle arbejdet med jubilæumsplanerne i et års tid.

Her i bladets spalter kaldte vi informationsdagen for det første netværksmøde på Islands Brygges i nyere tid. En smule højtravende og noget buzzword-agtigt, ja bestemt. Men det har vist sig ikke blot at være øregas. På mødet deltog nemlig både nye og gamle bryggeboere, butiksejere og andre interesserede. Et netværk blev skabt, og frugterne af samarbejdet høstes i disse dage.

100-års-festen er simpelthen planlagt og iscenesat af bryggeboerne selv. Og den er ikke slut endnu. Find selv programmet frem fra avisstakken og bliv inspireret til at deltage den resterende festivalperiodes mange tilbud.

Foruden de frivillige skal kulturhusets folk også roses. De har samlet alle trådene, hyret bands og skaffet tilladelser i hus. Dette med stor hjælp til markedsgaden fra pigerne i den anderledes butik Workshop Copenhagen.

Man kan kun håbe at det netværk af aktivister, der nu er skabt i kulturhuset også har lyst til at fejre, at Bryggen i 2006 fylder 101 år og 102 år i 2007. Måske ikke i så stor målestok som 100-års-festen, men hvad med en mindre weekendfestival i forbindelse med markedsgaden, som vist vender tilbage næste år?

Lad os håbe at solen både i de kommende år og i resten af dette års festival må blive ved at skinne på Bryggen. agn

På bryggebladet.dk den 12. september 2005.
Redigeret udgave af leder bragt i Bryggebladet 13-2005, der udkom den 7. september 2005.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet