HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

BUTIKSTORV BAG BRUGSEN

Storstilet projekt omdanner parkeringspladser til et levende bycenter.

BRYGGEBLADET 0709.2005 - "Vi forventer, at stueetagen i de tre pakhuse bliver bygget om til butikker", forklarer Jørn Tækker.

Han står bag projektet for Njalsgadekompleks et – området som indeholder FDB’s gamle pakhuse, SuperBrugsen og parkeringspladsen bag samt tre mindre bygninger på området.

Som det er nu, er der tale om meget høje stueetager. Idéen er, at terrænet hæves, sådan at man kan opleve stueetagen på gadeplan. Det bliver til et bycenter med café, restaurant og små butikker.

– Der er tale om cirka 6.000 kvadratmeter butikker, fortæller Jørn Tækker.

At omdanne området til bytorv kan muliggøres på grund af blandt andet etableringen af 2.000 kvadratmeter underjordisk parkeringskælder.

– I dag holder der biler stort set over det hele. I fremtiden bliver det bytorv, forklarer han.

SuperBrugsen flyttes

Selvom der ikke er fastsat en tidsramme for hele projektet, er det sandsynligt, at renoveringen af FDB-pakhusene påbegyndes i de kommende måneder.

Her er der tale om, at alle oprindelige udsmykninger, ornamenter, skiftegange og jernvinduer restaureres for at bevare den gamle ånd.

Ud over renovering af pakhusene bliver der etableret 2.000 kvadratmeter underjordisk parkeringskælder, 2.000 kvadratmeter butik i stueplan og 7.000 kvadratmeter boliger i området, hvor SuperBrugsen ligger i dag samt de mindre bygninger og parkeringsarealet bag Brugsen.

– Vi er blevet forsinket i forhold til den oprindelige tidsplan og kan derfor ikke løfte sløret for projektet endnu. Vi mødes med stadsarkitekten i løbet af september, og derefter kan vi offentliggøre projektet, forklarer Jørn Tækker.

Projekt til 150 mio.

– Grundlaget er selvfølgelig den oprindelige lokalplan, men der skal sandsynligvis udarbejdes noget mere detaljeret, siger han.

Det nye byggeri bag SuperBrugsen tegnes af arkitekterne i Plot, der blandt andet står bag Havnebadet, VM-husene i Ørestad samt planerne for det nye Bryggen Syd.

– SuperBrugsen kommer igen i det nye byggeri, forklarer Jørn Tækker. Der vil muligvis også være plads til en anden dagligvaresbutik i området.

Startskuddet for byggeriet har hidtil været fastsat til slutningen af 2006, men hvorvidt byggestarten må udskydes afhænger af planlægningsfasens videre gang. Anlægsbudgettet for nybyggeriet og renovering af pakhusene er på over 150 millioner kroner.

Når projektet for Njalsgadekomplekset bliver fuldendt, vil området blive meget centralt placeret i bydelen - og vil højst sandsynligt betragtes som bydelens hjerte.ljg

På bryggebladet.dk den 12. september 2005.
Redigeret udgave af artikel bragt i Bryggebladet 13-2005 (udkom den 7. september).

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet