HAR DU IKKE MODTAGET BRYGGEBLADET?

Læs mere her

UDGIVELSESPLAN FOR 2018

Læs mere

EVENTYRLIG PREMIERE PÅ PLAY

"Kattejomfruen" er et klassisk eventyr, hvor det gode kæmper mod det onde, og anbefales til alle børn med voksne.

BRYGGEBLADET 06.10.2004 - KOMMENTAR - Der er lagt i kakkelovnen til en skøn børneforestilling i det spritnye miniature-teater Play. Røgsignalerne stiger op fra hulen i Njalsgade. Og ingen røg uden ild.

Helten Jan Hollænder og og den skønne Clara Serena.

Røgsignalerne hidkalder alle Bryggens børn til fortællingen om Clara Serena, den søde kattejomfru, der lades alene i verden med sin heks af en tante og kun sin katteven 'Sorte' til at beskytte hende mod tantens onde kræfter.

Det startede ellers som ren idyl et sted i Norge, hvor en (sjældent velfungerende) kernefamilie bestående af mor, far og deres elskede datter Clara Serena (Josefine A. Hansen) med det prægtige blonde hår, har lutter smil, søde ord og røde kinder tilovers for hinanden.

Den onde tante Vinike.

Mor skræller æbler og synger: "Hvem kender svaret på vindenes gåde?", far fortæller historier om de syv verdenshave, og Clara Serena har ikke en bekymring i livet. Men vi sprang vist alle en halv meter op af sædet med den onde tante Vinikes (Birgitte Halling-Koch) entré på scenen.

Det er måske også derfor, at stykket nok må erklæres uegnet for småbørn. For det er lidt uhyggeligt. Der lægges ikke skjul på det ondes magt i verden. Hun er en rasende furie, den tante.

Hun er udspekuleret, dybt egoistisk, grådig, misundelig og kærlighedsløs - og alligevel (og måske derfor) den mest magtfulde. Dronning over næsten alle vinde - undtagen den rigtige. Men heldigvis er der en sømands-prins med det poetiske navn Jan Hollænder (Kasper D. Gattrup), og så er rammerne sat til et klassisk eventyrdrama, hvor det gode kæmper mod det onde.

Vinike og Clara Serena.

Pladsen i Play er sparsom. Men dermed bliver oplevelsen meget intim. Hulen er udnyttet på ypperste vis med enkle rekvisitter og elegant lyssætning, som alt i alt støtter op om fortællingen, ligesom kostumerne tager os langt tilbage til en svunden tidszone. Der er ægte eventyr i luften!

'Kattejomfruen' kan varmt anbefales til børn med voksne. Det kan kun gå for langsomt med at få hevet sine børn, naboens børn, børnebørnene, børnebørnenes venner, deres søskende og deres fætre og kusiner ind for at se denne skønne forestilling.

Og heldigt er det, at forestillingen kører i hele oktober måned, så der skulle være rig lejlighed til at berige sine kære børn - og sig selv i deres selskab. emi

STADIG LEDIGE BILLETTER TIL KATTEJOMFRUEN

Selvom der kun er en time til, at Mille Berg og Mette Rye Iversen skal på scenen, ser de meget afslappede ud, da vi møder dem lørdag eftermiddag. Men de to kvinder er jo også allerede "meget erfarne" teaterledere - lørdag var det jo allerede tre dage, siden det lille teater Play havde premiere på sit første stykke, "Kattejomfruen".

Bryggebladets to udsendte havde fået fingrene i to billetter til den udsolgte premiereaften torsdag. De fleste teatergængere denne aften er børn og deres medbragte forældre eller bedsteforældre. Og de børn Bryggebladet møder efter forestillingen, er meget begejstrede.

- Det er et rigtig godt stykke, sagde 10-årige Adam med et stort smil på munden.

- Kattejomfruen var sød, men heksen og troldene var godt nok uhyggelige, sagde Kamma og Freja på 9 år, der var blandt de piger, der næsten ikke kunne undertrykke et lykkefuldt fnis, da helten og heltinden kyssede hinanden på den lille teaterscene.

Play sælger blandt andet billetter gennem Billetnet, så andre end bryggeboerne havde fundet vej til det gamle pakhus.

- Vi har solgt næsten alle billetter her i åbningsugen, men der er stadig ledige pladser til resten af perioden. Stykket spiller onsdag, torsdag og fredag klokken 18, lørdag klokken 16 og søndag klokken 15 frem til og med den 31. oktober, forklarer Mille Berg.

Billetter kan også købes gennem sæsonmagasinet "Ta' i Teatret". Flere informationer kan findes på Play's hjemmeside. agn

Links til andre nyheder:

På bryggebladet.dk den 6. oktober 2004.
Redigeret udgave af artikler bragt i Bryggebladet 16-2004, der udkom den 6. oktober.

Seneste opdatering 12.07.2011

Leifsgade 7 · 2300 København S · Tlf. 32 96 28 15 · redaktion@bryggebladet.dk  CVR: 17500481  ·  Copyright © 2003-18 Bryggebladet